ÚJ

A nyirokcsomó érintettséggel járó betegségekről

Gyakran előforduló eset nyirokcsomó megnagyobbodással járó betegség kapcsán, hogy a páciens a kezelés kezdetén, vagy néhány hónap eltelte után levonja a következtetést saját sorsára vonatkozóan:


Kilenc nő halt meg az Egyesült Államokban mellimplantátum okozta rák miatt

Kilenc nő halt meg az Egyesült Államokban egy ritka daganatos betegségben, amelyet feltehetően mellimplantátum váltott ki. Az egészségügyi hatóságok országszerte több mint 350 hasonló megbetegedést tapasztaltak.


Orvos-beteg találkozót és figyelemfelhívó sétát tartottak a limfóma világnapján Debrecenben

Orvos-beteg találkozót és figyelemfelhívó sétát tartott csütörtökön, a limfóma világnapján a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) Debrecenben.


Limfóma világnap: immunterápia

A kemoterápiát kiegészítő célzott immunterápia legalább harmadával képes megnövelni a gyógyultak arányát a limfóma agresszívebb típusaiban szenvedő betegeknél. A PET-CT alkalmazása is hozzájárul a jobb eredményekhez.


Agresszív rákbetegséget diagnosztizáltak Maryland kormányzójánál

Larry Hogan, az amerikai Maryland állam republikánus kormányzója hétfőn Annapolisban bejelentette, hogy a rák egy igen agresszív fajtáját, a non-Hodgkin limfómát állapították meg nála.


Új eljárásnak köszönhetően rövidül a limfómás betegek kórházi ellátása

Az új terápiás eredményeknek köszönhetően öt percre rövidülhet az eddigi több órás kórházi tartózkodás a limfómás betegek esetében. A területen mutatkozó legújabb fejlesztés bizonyos non-Hodgkin limfómák esetén a has bőre alá beadható injekció, mely rövid idő alatt biztosítja az intravénásan adott szer összes előnyét - olvasható a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) MTI-hez eljuttatott közleményében.


Limfómája van Kína egyik legbefolyásosabb bloggerének

A rákkal szemben mindenki egyenlő - írta mikroblogjában az 52 éves Li Kaj-fu, Kína egyik legismertebb mikrobloggere, a Google China volt kínai vezetője, aki így hozta nyilvánosságra súlyos betegségét.


Törzskönyveztek egy gyógyszert limfóma ellen

A Rituxan nevű rákellenes gyógyszer új célra való felhasználását engedélyezte a közelmúltban az FDA, jelentik a gyártók, a Genentech és a Biogen.


A hajfestés növelheti a limfóma kockázatát

A hetvenes évek közepe óta a non-Hodgkin limfóma előfordulása megkétszereződött, és senki nem tudja ennek az okát. Szakértők vegyszerekre gyanakszanak. Most amerikai kutatók jelentették, hogy azok a nők, akik 24 év vagy annál hosszabb idő óta festik a hajukat, nagyobb kockázatnak vannak kitéve non-Hodgkin limfóma szempontjából,


Burkitt-limfóma

A Burkitt-limfóma igen nagy malignitású non-Hodgkin-limfóma, mely B-sejtekből indul ki, és hajlamos a limfoid rendszeren kívüli területekre is ráterjedni, például a csontvelőbe, vérbe, központi idegrendszerbe és a gerincvelői folyadékba.


1 |
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop