ÚJ

Növekedtek a leukémiás betegek túlélési esélyei Európában

Növekedtek a leukémiás betegek túlélési esélyei Európában, de a hatékony gyógyszerekhez való hozzáférés mértéke alapján országonként eltérően - derült ki az eddigi legnagyobb szabású európai vizsgálatból.


Bocsánatot kért rákban megbetegedett munkásaitól a Samsung

Bocsánatot kért leukémiában és ritka rákbetegségekben megbetegedett dolgozóitól, illetve az e betegségekben elhunytak hozzátartozóitól a dél-koreai Samsung Electronics Co., a világ legnagyobb okostelefon- és memóriachipgyártója, és kártérítést is kilátásba helyezett.


A túl gyakori vérátömlesztés jelentősen növelheti a fertőzés kockázatát

A vérátömlesztés növelheti a tüdőgyulladás, a sebfertőzések és a véráram fertőzéseinek kockázatát - derült ki egy amerikai kutatásból.


Meghalt leukémiában a kilencéves tiszteletbeli rendőrfőnök

Meghalt leukémiában az a kilencéves detroiti kisfiú, aki egy napig tiszteletbeli rendőrfőnök lehetett az amerikai nagyvárosban.


Sejtalapú immunterápiával gyógyították a leukémiát klinikai próbák során

Sejtalapú immunterápiával gyógyították az előrehaladott leukémiát az eddigi legnagyobb klinikai próba során amerikai kutatók.


Magasfeszültségű távvezetékek: egy tanulmány tagadja a leukémia kockázatát

Azoknál a gyerekeknél, akik földfeletti magasfeszültségű vezetékek közelében nőnek fel, nem nagyobb a kockázat arra, hogy megbetegedjenek leukémiában. Erre a megállapításra jutott egy kontrollált esettanulmány, mely a British Journal of Cancer (2014; doi: 10.1038/bjc.2014.15) folyóiratban jelent meg. Szerzői ezzel a közleménnyel saját, korábbi eredményeiket korrigálják. melyek szerint akkoriban találtak összefüggést.


Folytatódik az egyetemisták véradóversenye

Folytatódik a 8. Országos Felsőoktatási Véradóverseny: februárban 49 vöröskeresztes helyszínen várják a diákokat véradásra.


Elhunyt Karl Erik Böhn

Elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A 49 éves szakembert hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap hajnalban a tonsbergi kórházban érte a halál - közölte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ honlapján. Halálának hírére Vetési Iván, az MKSZ elnöke és Hajdu János, a női kézilabda-válogatott korábbi ideiglenes szövetségi kapitánya is megrendülését fejezte ki.


Elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK kapusa

Hosszan tartó betegség után csütörtök délután elhunyt Rakaczki Bence, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának 20 éves kapusa - tudatta Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke az MTI-vel.


Mesterséges csontvelőt hoztak létre

Német tudósok mesterséges csontvelőt hoztak létre, amelynek gyógyászati alkalmazása egyszerűsítheti a leukémia kezelését néhány év múlva - jelentette be pénteken a Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT).


| | | | | 6 | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop