ÚJ

Retró véradás lesz országszerte öt helyszínen

Retró véradást szervez az ország öt pontján az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amely sör-virsli retró menüvel és az 1970-es, 1980-as évek slágereivel és hangulatával várja a segíteni vágyókat szombaton.


A leukémia legrégebbi ismert esete

A leukémia legrégebbi ismert esetét azonosították a Tübingeni Egyetem kutatói egy hétezer éves női csontváz vizsgálata során.


Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, mert ebben az időszakban, július utolsó és augusztus első hetében szoktak a legkevesebben vért adni.


A véradásért indított közösségi kampányt a vöröskereszt

A véradás ösztönzésére indított közösségi kampányt a Magyar Vöröskereszt - mondta a szervezet főigazgató-helyettese vasárnap az M1 aktuális csatornán.


OVSZ: a levett vért egy nap alatt rendelkezésre bocsátják

Minden levett vért 24 óra alatt rendelkezésre bocsát az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) - hangsúlyozta Jákó Kinga, a szervezet főigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.


TAJ-kártya nélkül is lehet vért adni szerdától

TAJ-kártya nélkül is lehet vért adni szerdától - számol be a Magyar Nemzet keddi számában az Országos Vérellátó Szolgálatra (OVSZ) hivatkozva.


Agresszív rákbetegséget diagnosztizáltak Maryland kormányzójánál

Larry Hogan, az amerikai Maryland állam republikánus kormányzója hétfőn Annapolisban bejelentette, hogy a rák egy igen agresszív fajtáját, a non-Hodgkin limfómát állapították meg nála.


Génterápiás siker

Biztató eredményeket értek el három, a vörösvértestek veleszületett rendellenességeiben szenvedő betegnél egy amerikai biotechnológiai cég új génterápiás módszerével. Az eljárásról az Európai Hematológiai Szövetség bécsi kongresszusán számoltak be a fejlesztők.


Leukémiások 90 százalékát gyógyította meg egy kísérleti terápia

A hagyományos kezelések sikertelensége miatt reménytelen állapotú leukémiás betegeknél látványos eredményt ért el egy kísérleti gyógymód: 90 százalékuk bizonyult rákmentesnek egy hónappal a kezelés után - jelentették be philadelphiai orvosok.


Új eljárásnak köszönhetően rövidül a limfómás betegek kórházi ellátása

Az új terápiás eredményeknek köszönhetően öt percre rövidülhet az eddigi több órás kórházi tartózkodás a limfómás betegek esetében. A területen mutatkozó legújabb fejlesztés bizonyos non-Hodgkin limfómák esetén a has bőre alá beadható injekció, mely rövid idő alatt biztosítja az intravénásan adott szer összes előnyét - olvasható a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) MTI-hez eljuttatott közleményében.


| | | | 5 | | | | | |

Web Design & Development Prowebshop