A „daganatgyilkos” vírus ígéretes fegyver az áttétképző daganatok elleni harcban.

A szervezetbe juttatott Seneca-völgyi vírus hatásosan pusztítja el a daganatsejteket, és képes elkülöníteni azokat az ép, egészséges sejtektől. Szerepe lehet egyes áttétképzésre hajlamos rákok, mint például a kissejtes tüdőrák kezelésében.

daganat, rák, Seneca-völgyi vírus, Seneca-völgyi vírus | InforMed Hírek5   InforMed | Perjési, L.
A daganatellenes vírusokat eddig csak az egy szervet érintő daganatok kezelésében tudták alkalmazni, áttétes rákok esetében még nem jártak sikerrel. Ennek oka az, hogy az eddig használt vírusok nem tettek különbséget ép és daganatos sejtek között, illetve az emberi vérben elpusztultak.

A kutatók az újonnan felfedezett „Seneca-völgyi 001” vírus daganatölő hatását egereken tanulmányozták, amelyekben megelőzőleg emberi daganatokból származó tumorokat hoztak létre.

A Seneca-völgyi vírus hatékonyabban pusztította el a rákos, mint az egészséges sejteket, és nem pusztult el a vérben. A vírussal kezelt egerek nagy részében – daganattípustól függően eltérő arányban - kedvező választ észleltek.

Ennek alapján a kutatók azt várják, hogy ezzel az új vírussal leküzdhetők lesznek a hagyományos terápiák és egyéb daganatellenes vírusokkal végzett kezelések során fellépő nehézségek.
| daganat, rák, Seneca-völgyi vírus
2007-11-13 18:00:50
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop