Autoimmun kórkép

immunbetegség, szteroid | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt Doktornő!

32 éves férfi vagyok , 2 éve lázam és izomfájdalmaim vannak. Teljes kivizsgáláson estem keresztül. Immunparamétereim negatívak.

Izombiopszia,EMG, MR vizsgálat a polymyositist nem igazolta (CK normális).Anti-Jo1:pozitív,Fvs:20-25000,Süllyedés:60-90, CRP:200-300,Vas:2,Crista biopszia: mieloid hiperplasia. Szteroidot szedek , napi 12mg alatt lázam van és erős izomfájdalmak.

Kérem segítsen, ha tud mert nagyon sok helyen próbálták már megállapítani, hogy mi a betegségem és annak oka, de eddig még sajnos nem sikerült.Tisztelettel:

Leleteiből betegsége sajnos egyértelmű, a fehérvérsejtszám és a süllyedés is igen magas. Ha szteroidot kap, akkor  orvosának biztosan van iránydiagnózisa. El kell fogadnia, hogy számos krónikus autoimmun betegség pontos oka nem ismert és diagnózisának felállításához hosszú időre van szükség. Ennek a betegség csoportnak gyógyításában első helyen áll a szteroid, ezt pedig már kapja, tehát nincs kezelés nélkül. Nem baj ha több orvos látja, de ajánlom, válasszon ki egy jó szakembert, aki kézben tartja a kivizsgálásának menetét és az Ön kezelését.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| immunbetegség, szteroid
2002-07-11 13:37:37
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop