Hirdetés

A ráksejteket szelektíve támadó vírust készítettek.

A legtöbb rákellenes kezelés hátránya az, hogy a beteg sejtek mellett az egészséges sejtek is károsodnak. Az olyan eljárásoknak, melyek szelektíve csak a ráksejteket pusztítják el, a jelenlegi kezelési módszerekkel szemben igen előnyösek lennének.

rákkutatás, ráksejt, vírus |

InforMed Hírek 2003 ;1   InforMed | Glanz, J.

A Nature Biotechnology júliusi számában közölt kutatási eredmény előrehaladást jelent ezen a téren. A kutatók arról számolnak be, hogy kifejlesztettek egy vírust, mely a daganatsejtekben szaporodik, és elpusztítja azokat.
A kifejlesztett adenovírus egy speciális ribonukleinsavat tartalmaz, mely befolyásol egy vírusszaporodáshoz szükséges gént. A kutatók feltevése szerint a gén működését meg kell akadályozni, ezáltal a vírus a sejtet nem károsítja. A daganatsejtekben viszont egy olyan fehérje van jelen, mely a ribonukleinsavat védi, itt viszont normálisan működhet a gén és szaporodhat a vírus. A kutatók megállapították, hogy a vírus emberi daganatsejt tenyészetekben és egérbe beültetve lelassította a daganat növekedését. A kutatók bíznak abban, hogy számos vírus alkalmas lesz emberi daganatok kezelésére.
rákkutatás, ráksejt, vírus

2005-05-23 23:53:36

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop