Hirdetés
A zöldteát ivók körében kisebb a rák kockázata
Több tízezer kínai nőt követtek nyomon több mint egy évtizedig kanadai kutatók, akik kimutatták, hogy a zöldteát rendszeresen fogyasztók között kisebb volt a bél-, a gyomor- és a torokrák kockázata.
Korábbi tanulmányok eltérő eredményre jutottak azzal kapcsolatban, hogy az antioxidánsokat nagy mennyiségben tartalmazó zöldtea fogyasztása csökkenti-e a rák kifejlődésének kockázatát.
Wei Zheng epidemiológus, a mostani tanulmány vezetője úgy véli, hogy nagyméretű követéses vizsgálatuk egyértelmű összefüggést mutatott a zöldtea rendszeres fogyasztása és a vastagbél-, gyomor-, valamint nyelőcsőrák kisebb kockázata között.
A kutatók adatokat gyűjtöttek a résztvevők étrendjéről, szokásairól, arról, hogy dohányoztak-e, mennyi alkoholt fogyasztottak, mennyit mozogtak, mekkora volt testsúlyuk és milyen betegségeik voltak. Eredményükre mindezen tényezőket figyelembe véve jutottak.
2012-10-24 21:55:48