Hirdetés

Hogyan viselhetjük el könnyebben a fogorvosi kezelést?

Ha ideges leszel, amikor a fogorvosi kezelésre gondolsz, nem vagy egyedül. Körülbelül 35 millió amerikai érez félelmet a kezelés gondolatára. Elviselhetőbbé teheted a dolgot, ha a következő tanácsokat elfogadod:

fogorvosi, kezelés, American, Dental, Association |

The New York Times Health News Service   Medincorp | Whiston, A.D.

-Oszd meg érzéseidet a fogorvosoddal. Ha nyíltan beszélsz a félelemről, könnyebben uralkodni tudsz rajta és el tudsz lazulni.

- Válassz egy olyan időpontot a kezelésre, amikor nem kell rohannod és nem vagy tele gondokkal. Szombaton, vagy kora reggel a kezelésre sokkal alkalmasabb időpont, mint a rohanás ebédidőben, vagy munka után.

- Gondold át, hogy tulajdonképpen mitől félsz. Kellemetlen gyermekkori élmények vagy a félelem a fájdalomtól érthető, de gyakran nem reális a modern fájdalommentes fogorvosi technikák mellett.

- A kezelés alatt tereld el a figyelmedet a kezelés tényéről, kapcsolódj ki, hallgasd a zenét vagy nézz egy színes posztert, vegyél lassú, mély lélegzetet.

- Kérd meg a fogorvost, hogy minden egyes lépést magyarázzon el. Minél többet tudsz egy bizonyos eljárásról és arról, hogy most éppen mi történik, annál nyugodtabb leszel.

- Aludd jól ki magad a kezelés napját és könnyű reggelit egyél. Viselj laza, kényelmes ruhát.

-Ha lehetséges, kérj rövid ideig tartó kezelési időpontokat, egy-egy beavatkozásra, minig más napra. Hosszabb beavatkozás alatt időnként kérj szünetet, egyezz meg a fogorvossal egy jelben, például kézfelemelés, amivel megállíthatod, ha rosszul viseled a kezelést.

- A kezelést után jutalmazd meg magad a jól végzett munkáért.

David A. Whiston a chicagoi American Dental Association elnöke.

Megjelent: American Dental Association

fogorvosi, kezelés, American, Dental, Association

2002-07-31 18:57:52

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop