Hasznos tanácsok fogápoláshoz

Nem lehet elégszer ismételni, hogy már gyermekkorban meg kell tanulni a helyes fogmosási technikát, hiszen ezt egy életen át alkalmaznunk kell. A szakszerű fogmosás számos bajt megelőz, érdemes tehát odafigyelni fogaink ápolására!


A fogápolás a szellemi leépülés kockázatával is összefügghet

A fogaikat rendszeresen ápoló, egészséges ínnyel élő embereknél kisebb lehet életük későbbi részében a szellemi leépülés, a demencia kialakulásának kockázata - vélik a Kaliforniai Egyetem kutatói.


A szegényes szájhigiénia növelheti a rák miatti korai halálozás kockázatát

A nem megfelelő fogmosásból eredő szegényes szájhigiénia növelheti a rákos megbetegedés miatti korai halálozás kockázatát - állapították meg a szakemberek.


Ha túl sok fluort kap a gyerek

Egy közelmúltban végzett amerikai vizsgálat szerint a tizenévesek 40 százaléka fluorózisban szenved. A túl sok fluor a fogak elszíneződésével jár. Figyeljünk a jelekre, és tegyük meg a megfelelő lépéseket a megelőzés érdekében.


Integess, ha fáj!

Következnek az igazi rémtörténetek a fogorvosokról. Mert kicsi gyermekkorunktól ez ivódott belénk, hogy félnünk kell tőlük, mert ők bántanak minket.


Séta és szép fogak

Meglepő, ugye? Pedig tudjuk, hogy a séta tetőtől talpig jót tesz az embernek, de nemcsak a lábunk lesz erős tőle és a derekunk karcsú, de különös módon a fogainkat is óvja.


Fogkrém-kérdés

Bosszantóan széles a választék, ha az ember egy tubus fogkrémet akar vásárolni. A fogkő a fontosabb? Vagy a fluorid? Esetleg mindkettő? És mi van a fehérítő vagy a gyógynövényes termékekkel? A legfontosabb, hogy olyat válasszon, ami a saját szájhigénéjének fenntartásához szükséges.


A száj élővilága: egy kis nyál sokat elárul

Akár tetszik akár nem, a száj egy virágzó életközösségnek ad otthont. Több mint hatszáz különböző baktériumfaj lakik ebben a közösségben. Az egyénenként változó összetétel azonban jelentősen befolyásolhatja az egészséget, illetve a betegségek kialakulását.


Egészséges fogak: hat jótanács

Ki szeretné, ha kellemetlen lenne a lehelete, és magas a fogorvosi számlája? És mégis, sok rossz szokásunk van, ami ide vezethet. Fogaink állapota kihat egész szervezetünkre, és ha a szájunkban található baktériumok ellen kell küzdenie, nem marad erőforrás más betegségek ellen.


Az egészséges fogakért - Ideális étkezés, optimális szájhigiéné

Fogaink, szájnyálkahártyánk, nyálunk és a mikroorganizmusok a szájüregünkben komplex hatásrendszert, ökoszisztémát alkotnak.


| 2 | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop