Fogas kérdések

A magyar népesség fogápolási, valamint szájhigiénés kultúrája és ebből adódóan fogainakegészségi állapota még mindig messze az európai és amerikai átlag alatt van. Dr. Bálint Géza javaslatai alapján a megfelelő szájhigiéné legalapvetőbb eleme a napi minimum kétszeri, ­ reggel és este, ­ alapos (legalább 3-4 perc!) fogmosás.


Gyógyír érzékeny fogakra

Olyan, mintha csillagokat látna, amikor hideg ér a fogaihoz. De akkor is ugyanezt érzi, amikor kicsit melegebb étel vagy ital kerül a szájába? Ha igen, akkor önnek érzékenyek a fogai. Szerencsére ma már a különböző fogbántalmakra különféle fogkrémeket vásárolhatunk, így megszabadulhatunk a kellemetlen tünetektől. De nézzünk utána, mit tehetünk még érzékeny fogaink érdekében!


Fog-adjuk meg!

Amióta mélyebben kell a fogorvosnál a zsebünkbe nyúlnunk, egyre növekszik azok száma, akik élénken érdeklődnek a szájhigiénia iránt. Az alábbiakban áttekintést adunk a fogromlást és a különböző szájbetegségeket megelőző új és ideális irányzatokról.


Fogápolás, szájhigiénia

A szájüregi betegségek - fogszuvasodás, fogágybetegségek, a fogazat alaki-számbeli rendellenességei, daganatok, nyálkahártya kóros elváltozásai - hazánkban rendkívül elterjedtek, szinte népbetegségnek tekinthetők. Az emberek nagy része a fogazat és a száj elváltozásait nem tekinti betegségnek, pedig ezek is az egészséges test részei, hiányuk vagy kóros folyamataik a szervezet egyensúlyát veszélyeztetik.


Az egészséges száj - útban 2000 felé

A fenti címmel rendezett konferenciát a megelőzés témájában a Magyar Fogorvosok Egyesülete és a Fővárosi Gyermekfogászati Prevenciós Szolgálat.


Javallott az évente kétszeri ellenőrzés

Napjainkban elég gyakran esett szó a fogszakorvosi ellátásokról, ugyanis a lakosság nem volt egészen tisztában az újabb rendelkezésekkel és hírforrásokból - televízió és rádió adásokból - értesülhettek a részleges fizetési kötelezettségről.


Ki hogy mossa száját

A reklámokból minden gyerek kívülről fújja, hogy három perc a kívánatos fogmosás, de azt, hogy ennek a technikája milyen, hogy koronként hogy változik, azt már kevesebben.


Gondolatok a rágógumiról

Elterjedt szokás, hogy nagyon sokan, főleg a fiatalok rendszeresen fogyasztanak rágógumit. Joggal merülhet fel a kérdés, vajon káros-e a rágózás a fogazatra vagy egy teljesen ártalmatlan táplálkozási szokásról van-e szó?


Fogjunk össze...!

Ne a fogorvossal ijesztgessük gyermekünket ! Ma még nem szervezett, hogy a szülő helyett az egészségügy vagy az oktatási intézmények végezzék el a gyermekek fogászati ellenőrzését. Így a szülő felelőssége nagy. Évente hétszer rendszeres fogorvosi ellenőrzést kell végezni a gyermekeknél. Amennyiben közben is szabálytalanságot fedez fel gyermeke fogazatában, kérjen tanácsot a fogorvosától.


| | 3

Web Design & Development Prowebshop