Hirdetés

Mit tehetünk a kellemetlen lehelet ellen?

Sokak tartanak attól, hogy kellemetlen a leheletük, ezért gyakori fogmosással, szájvizekkel, rágógumival próbálkoznak. Ezek segítenek, de hatásuk csak ideiglenes. Nézzünk körül ételeink között, több is elűzi a kellemetlen szájszagot.

szájszag, szájhigiéne |

InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.

Az egyik legismertebb ezek közül a joghurt. Napi egy pohár joghurt elfogyasztása a fogínybetegségek és a plakkok kialakulása ellen is véd. Ha valaki nem kedveli a joghurtot, próbálkozzék almával.

Az alma, mivel sok rágást igényel, megszabadít a plakkoktól, és evése során több nyál termelődik. A száraz szájban ugyanis jobban elszaporodnak a kellemetlen szagú baktériumok. Van, aki inkább a vízzel kevert almaecetet szereti, ez is igen hatásos szájszag ellen. A lédús gyümölcsök mind elősegítik a nyálképződést.

A kellő mennyiségű víz ivása nemcsak egész szervezetünket hidratálja, de a szájból is kimossa a baktériumokat. Igen jó szájszag ellen még a petrezselyem, klorofilltartalma felszívódik a szervezetben, így belülről szagtalanít. Bármilyen más zöldség is sikeres a kellemetlen lehelet ellen.

Lényeges, hogy ne pusztán a szájszag elfedésére törekedjünk, az ugyanis fogászati vagy emésztési problémákat jelezhet. Kellő szájápolással nemcsak a szájszag szüntethető meg, de fenntarthatjuk a szájüreg egészségét is. Nagyon fontos a rendszeres fogmosás és a fogselyem használata. A szájvizek csak ideig-óráig szüntetik meg a szájszagot, ennél sokkal hatásosabb, ha ételeinkben keressük a megoldást.

Associated Content
szájszag, szájhigiéne

2009-05-04 12:26:15

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop