Az FDA jóváhagyta a vízsugár-fogfúrót

SAN CLEMENTE, USA - A BioLase Technology Inc. nemrégiben jelentette be, hogy a cég elnyerte az FDA jóváhagyását; eszerint rövidesen piacra dobják a Millennium-nak nevezett eszközt, amely egy lézermeghajtású vízsugárral helyettesítheti a hagyományos fogorvosi fúrót.

vízsugár-fogfúró, FDA, fogorvos, fúró, BioLase Technology | The New York Times Health News Service   Medincorp | Defoe, J.

A gyártó cég szerint a rendszer, amely lézer és egy igen precíz vízsugár kombinációja, csökkenti a betegnek a fogorvosi fúróval szemben érzett félelmét, mivel csökkenti a hanghatást és a fájdalmat.

Azt is hozzátették, hogy tárgyalásokat folytatnak társult cégekkel is a Millennium forgalmazása ügyében.

"Az eszköz helyettesítheti a fogorvosi fúrót" - mondta Donal LaPoint, a cég elnök-igazgatója. "Az Egyesült Államokban az emberek fele azért nem megy fogorvoshoz, mert fél a fúró sivításától."

A BioLase szerint a Millennium-rendszer jelenleg Európában és Kanadában is forgalomban van.

Alig több mint egy év alatt ez a harmadik terméke a cégnek, amit az FDA jóváhagyott. Júliusban fogadták el a SkinLasert, a ráncok és a striák eltüntetésére, 1997 júliusában pedig a DermaLase-t, dermatológiai sebészeti beavatkozásokra.

Megjelent: Bloomberg Business News

| vízsugár-fogfúró, FDA, fogorvos , fúró, BioLase Technology
2002-07-31 22:07:20
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop