Egy tablettával a fogínybetegség ellen

Egy különleges műanyag tabletta a szájba helyezve gyógyíthatja a fogínygyulladást, ezáltal megmentheti magukat a fogakat is a pusztulástól.

fogínybetegség, parodontózis | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
Amerikai kutatók egy olyan polimer alapú gyógyszert fejlesztettek ki, amely elpusztítja a kórokozókat, és egyszersmind a fájdalmat és a duzzanatot is csillapítja, valamint a fogak és az íny közötti rés képzésével gyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A tablettát a fogak és a fogíny közé kell helyezni, ahol lassan feloldódik, miközben szalicilsavat bocsát ki a fájdalom csökkentésére. A tabletta három antibakteriális szert is tartalmaz a fogínybetegségek gyógyítására.

Tíz amerikaiból egynek van olyan súlyos fogínybetegsége, amely már kezelést igényel. Ha nem avatkoznak be, az ilyen esetek akár a fogak elvesztésével is járhatnak. Az előrehaladott fogínybetegség kezelése jelenleg sebészi úton történik.

Parodontális betegségről akkor beszélünk, ha a fogak felületén keletkező plakkok a fogíny vonala alá terjeszkednek. A plakkokban baktériumok élnek, amelyek irritálják az ínyt, és a fogíny, fogmeder pusztulását okozva.

WebMD
| fogínybetegség, parodontózis
2006-09-18 13:59:16
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop