Innovatív és kíméletes fogpótlási eljárások

A Nobel Biocare nevéhez fűződik a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmazott Procera® rendszer kifejlesztése - melynek segítségével egyszerűen juthatunk el a 3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig.

Nobel Biocare, fogbeültetés | InforMed Hírek6   InforMed
Az eljárás lényege, hogy a fogakról és az állcsontról lenyomat készül, amely alapján egy pontos CT-sablont készít a fogtechnikus. Ennek segítségével letérképezi az implantátumot befogadó csontot.

A CT - felvétel készítője egy speciális szoftver segítségével háromdimenziós képet kap a csontról, az arcüregről, az ér- és idegképletekről, amelyen az implantátum mérete, a behelyezés iránya és szöge előre pontosan megtervezhető. A pontos tervezés rendkívül biztonságossá és kiszámíthatóvá teszi a műtétet.

Ezt követően az adatokat eljuttatják Svédországba, ahonnan három napon belül visszaérkezik az a sablon, amelynek segítségével az orvos ínyen keresztül behelyezi az implantátumokat az előre megtervezett és kialakított helyre.

A minimális beavatkozás azt jeleni, hogy nem a hagyományos műtéti eljárás zajlik, amikor az ínyt leválasztják a csontról, hanem csak egy pici lyukat ejtenek rajta, ahol az implantátumot behelyezik. A lebenyes feltárást gyakran követő fájdalom illetve duzzanat kisebb, nincs vágás és varratszedés, a páciens kevesebb időt tölt a fogorvosi székben.

A hagyományos eljárásoknál tapasztalt több hetes lábadozási időszak pedig töredéke a NobelGuide eljárással végzett beültetésnél. Az eljárás neve pontosan kifejezi a lényeget: „Gyönyörű fogak egy óra alatt”(Teeth in an Hour)

A technológia lehetővé teszi, hogy a hagyományos beültetés, nagyjából 6 hónapig terjedő kezelési ideje mindössze két rövid kezelésre, és egy néhány napos eljárásra rövidüljön.

A fogbeültetés menete - Megnyitás/Mentés (1.13 MB byte)
| Nobel Biocare, fogbeültetés
2008-04-24 17:47:56
hírdetés
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop