Fúrás- és fájdalommentes módszer született a fogtömés kezelésére

2011. 08. 28

Fájdalom- és fúrásmentes, valamint a sav okozta szuvasodást, illetve a fogszövetet teljesen helyreállító új módszert dolgoztak ki a szakemberek, amelynek köszönhetően talán többen és gyakrabban fognak beleülni a rettegett fogorvosi székbe.

Egyszerű gyógyír fogfájásra

2011. 02. 28

Nem is gondolnánk, de a megoldás arra a tompa fogfájásra, ami általában este vagy éjjel erősödik, kint található a konyhában.

Az elhízás fogínybetegséggel jár

2009. 04. 14

Amerikai kutatók nemrég azt vizsgálták, hogy van-e ok-okozati kapcsolat az elhízás és a fogínybetegségek között.

Nincs többé lyukas fog!

2008. 12. 30

A legújabb kísérletek egy teljesen újfajta technológiát tesztelnek a fogszuvasodás megelőzésére. Az alkalmazott mikrorészecskék hatására a fog túl sima lesz ahhoz, hogy a kórokozók megtapadjanak rajta.

Az amalgámtömés esetleges veszélyei

2008. 06. 09

Az amalgámtömésben található higany mérgező lehet gyermekekre és fejlődő magzatokra, ismeri el az FDA. Szakemberek szerint nincs rá bizonyíték, hogy a fogtömés káros, de arra sincs, hogy a fele részben higanyt tartalmazó tömések teljesen ártalmatlanok lennének.

Immundiagnosztika fogínybetegségekben

2008. 04. 28

Bizonyos antitestek jelenléte jelezheti, hogyan reagálnak a páciensek a fogínybetegség kezelésére, állítják michigani kutatók.

Innovatív és kíméletes fogpótlási eljárások

2008. 04. 24

A Nobel Biocare nevéhez fűződik a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmazott Procera® rendszer kifejlesztése - melynek segítségével egyszerűen juthatunk el a 3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig.

Fájdalommentes fogtömés

2007. 09. 16

Amerikai feltalálók egy csoportja most szabadalmaztatja új eljárását, amellyel teljesen fájdalommentesen lehet betömni a szuvas fogakat. A hőt nem alkalmazó plazmakefe alacsony hőmérsékleten végbemenő kémiai reakcióval fertőtleníti az üreget, és készíti elő a tömésre.

A stressz és a fogínybetegségek kapcsolata

2007. 08. 13

A szorongás és a stressz növelheti a fogínybetegségek kockázatát, tudható meg a Journal of Periodontology legújabb számából.

Őssejtek fogpótlásra?

2006. 12. 29

Egy nemzetközi kutatócsoport dr. Songtao Shi vezetésével sikeresen regenerálta a foggyökeret, és a fogat megtámasztó íny kötőszöveteit állati (sertés) modellen. Ez az áttörés jelentős ígéretet jelent emberek számára is.

| 5 |
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop