Innovatív és kíméletes fogpótlási eljárások

A Nobel Biocare nevéhez fűződik a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmazott Procera® rendszer kifejlesztése - melynek segítségével egyszerűen juthatunk el a 3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig.


Fájdalommentes fogtömés

Amerikai feltalálók egy csoportja most szabadalmaztatja új eljárását, amellyel teljesen fájdalommentesen lehet betömni a szuvas fogakat. A hőt nem alkalmazó plazmakefe alacsony hőmérsékleten végbemenő kémiai reakcióval fertőtleníti az üreget, és készíti elő a tömésre.


A stressz és a fogínybetegségek kapcsolata

A szorongás és a stressz növelheti a fogínybetegségek kockázatát, tudható meg a Journal of Periodontology legújabb számából.


Őssejtek fogpótlásra?

Egy nemzetközi kutatócsoport dr. Songtao Shi vezetésével sikeresen regenerálta a foggyökeret, és a fogat megtámasztó íny kötőszöveteit állati (sertés) modellen. Ez az áttörés jelentős ígéretet jelent emberek számára is.


Egy tablettával a fogínybetegség ellen

Egy különleges műanyag tabletta a szájba helyezve gyógyíthatja a fogínygyulladást, ezáltal megmentheti magukat a fogakat is a pusztulástól.


Mégsem ártalmas az amalgám tömés

Az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszerügyi hivatala, az FDA 34 ide vonatkozó tanulmány áttekintése után úgy nyilatkozott, hogy nincs bennük „jelentős új információ”, amely megváltoztatná korábbi álláspontját, miszerint a higanyt is tartalámmazó amalgámtömések nem ártalmasak.


Óvatosan a fogékszerrel

A mostanában divatos, fogra húzható ékszerek talán jót tesznek a mosolynak, de magának a fogsornak annál kevésbé, mondják szakemberek.


A vörös áfonya jó a fogszuvasodás ellen

Amerikai tudósok kimutatták, hogy a vörös áfonya hatóanyaga meggátolhatja a fogszuvasodást.


Fogas kérdés - A tömés

Egyes európai országokban és Japánban már a 80-as években betiltották az amalgámtömés használatát a fogászatban. Hazánkban ennek ellenére a mai napig dolgoznak e korszerűtlen és veszélyesnek minősülő anyaggal, ám - köszönhetően a természetgyógyászatnak és a modern orvoslásnak - az amalgám káros hatása valamelyest megfékezhető...


Nem káros az amalgám fogtömés

Minden bizonnyal ismét fellángol majd a vita, mert két új tanulmány is összefoglalja kutatási eredményeiket, amelyek szerint az amalgámtömések biztonságosak.


| | | | 5 | | | |

Web Design & Development Prowebshop