Az FDA jóváhagyta a fogínybetegségek elleni Periostat tablettát

NEWTOWN - A fogászati termékek fejlesztésére specializálódott CollaGenex Inc. bejelentette, hogy az FDA elfogadta a cégnek az ínybetegségekre kifejlesztett tablettáját.


Az FDA jóváhagyta a vízsugár-fogfúrót

SAN CLEMENTE, USA - A BioLase Technology Inc. nemrégiben jelentette be, hogy a cég elnyerte az FDA jóváhagyását; eszerint rövidesen piacra dobják a Millennium-nak nevezett eszközt, amely egy lézermeghajtású vízsugárral helyettesítheti a hagyományos fogorvosi fúrót.


Fogászati lézerek - a legjobb megoldás?

Glenn Gustafson 56 éves bostoni férfi, aki egy country clubot működtet. Egészen eddig szinte kimondhatatlanul rettegett a fogorvostól. Hetekig tartott, amíg időpontot mertem kérni, mondta Gustafson, akinek fóbiájában az amerikaiak 7-10 százaléka osztozik. És amikor nagy nehezen elhatározta magát, mire a rendelőbe ért, valóságos idegroncsként lépett be az ajtón. Ennek most már vége.


Fogorvosi tanácsadó: mit tegyünk vészhelyzetben

Egy foggal több, vagy kevesebb - nem mindegy. Sokat számíthat ezért, ha tudjuk, hogy mi a teendő egy kitört vagy kiesett foggal.


Fogpótlás? Először rágja meg a dolgot

Ed Pearson, a 45 éves számítógép-programozó nemrég beült a fogorvosi székbe, hogy egy számára már rutinná vált beavatkozást végezzenek el rajta: fogpótlást kapott.


Kommentár: A fogínybetegséget gyakran nem veszik komolyan

A fogínybetegség a felnőtteknél vezető oka a fogvesztésnek. A fogorvosok a periodontális betegségnek nevezett kórt egyre fontosabb fogászati és általános egészségügyi kérdésnek tartják országszerte. De sokan még csak nem is tudnak a betegségről, sem a tüneteiről.


Kommentár: implantátumok a hiányzó fogak helyett

Ha baleset vagy betegség miatt elveszett egy fogunk, a fogorvos valószínűleg implantátumot fog javasolni. A fogbeültetés örök és biztos megoldás a hiányzó fogak helyett.


Megtalálták a fogínybetegségek genetikai markerét

Első alkalommal sikerült azonosítani egy genetikai markert, amely a kutatók állítása szerint hatszorosára növeli a komoly ínybetegségek kialakulásának rizikóját.


Rendetlen fogágyak

A fogágybetegség nem civilizációs ártalom, a magasabb egészségügyi kultúrával rendelkező országokban alacsonyabb a betegség előfordulási gyakorisága és intenzitása. Nem úgy, mint Magyarországon, ahol a fogelvesztések 55%-áét a fogszuvasodás, 45%-áért a fogágybetegség tehető felelőssé. Az 50 év feletti korcsoportokban viszont az összes fogeltávolítás 70%-a írható a fogágybetegség rovására. Ma tehát a magyar felnőtt lakosság igen jelentős hányada súlyos fogágybetegségben szenved, ami az általános immunrendszert és az egész szervezetet komolyan megterhelt, hiszen 32 fogat alapul véve ez tenyérnyi szabad, nyitott sebfelületet jelent, amelyen keresztül mikroorganízmusok tömegesen kerülhetnek közvetlenül a véráramba.


Tényleg olyan veszélyes a fluorid?

Első ránézésre olyan, mint egy higítószer vagy egy epoxiragasztó csomagolásán olvasható figyelmeztetés, de majdnem egy éve minden olyan fluoridos fogkrém oldalán olvasható, amelyet az Egyesült Államokban forgalmaznak.


| | | | | | | 8 |

Web Design & Development Prowebshop