A fogínybetegségeknak sokféle oka lehet

Az emberi szájban lakó több mint 200 fajta baktérium némelyike nem csupán a rossz leheletért és a palástolt mosolyokért tehető felelőssé.


Az eszközzel percek alatt elkészül a műfog

Műfogsor, koronák, hidak rövidesen a fogorvosi rendelőben, helyben készülnek el.


Az FDA jóváhagyta a fogínybetegségek elleni Periostat tablettát

NEWTOWN - A fogászati termékek fejlesztésére specializálódott CollaGenex Inc. bejelentette, hogy az FDA elfogadta a cégnek az ínybetegségekre kifejlesztett tablettáját.


Az FDA jóváhagyta a vízsugár-fogfúrót

SAN CLEMENTE, USA - A BioLase Technology Inc. nemrégiben jelentette be, hogy a cég elnyerte az FDA jóváhagyását; eszerint rövidesen piacra dobják a Millennium-nak nevezett eszközt, amely egy lézermeghajtású vízsugárral helyettesítheti a hagyományos fogorvosi fúrót.


Fogászati lézerek - a legjobb megoldás?

Glenn Gustafson 56 éves bostoni férfi, aki egy country clubot működtet. Egészen eddig szinte kimondhatatlanul rettegett a fogorvostól. Hetekig tartott, amíg időpontot mertem kérni, mondta Gustafson, akinek fóbiájában az amerikaiak 7-10 százaléka osztozik. És amikor nagy nehezen elhatározta magát, mire a rendelőbe ért, valóságos idegroncsként lépett be az ajtón. Ennek most már vége.


Fogorvosi tanácsadó: mit tegyünk vészhelyzetben

Egy foggal több, vagy kevesebb - nem mindegy. Sokat számíthat ezért, ha tudjuk, hogy mi a teendő egy kitört vagy kiesett foggal.


Fogpótlás? Először rágja meg a dolgot

Ed Pearson, a 45 éves számítógép-programozó nemrég beült a fogorvosi székbe, hogy egy számára már rutinná vált beavatkozást végezzenek el rajta: fogpótlást kapott.


Kommentár: A fogínybetegséget gyakran nem veszik komolyan

A fogínybetegség a felnőtteknél vezető oka a fogvesztésnek. A fogorvosok a periodontális betegségnek nevezett kórt egyre fontosabb fogászati és általános egészségügyi kérdésnek tartják országszerte. De sokan még csak nem is tudnak a betegségről, sem a tüneteiről.


Kommentár: implantátumok a hiányzó fogak helyett

Ha baleset vagy betegség miatt elveszett egy fogunk, a fogorvos valószínűleg implantátumot fog javasolni. A fogbeültetés örök és biztos megoldás a hiányzó fogak helyett.


Megtalálták a fogínybetegségek genetikai markerét

Első alkalommal sikerült azonosítani egy genetikai markert, amely a kutatók állítása szerint hatszorosára növeli a komoly ínybetegségek kialakulásának rizikóját.


| | | | | | | 8 | |

Web Design & Development Prowebshop