A szájüreg (szájszag, afta, rák)

Vigyázzon a fogaira és az ínyére, ez nem csak a mosolyát segít megőrizni. A jó szájhigéné kedvezően befolyásolja az egészségünk alakulását is, csökkenti egy sor súlyos betegség kockázatát, és talán az időskori memóriaromlást is megelőzi.

Szájápolás, fogszabályozás

Mivel mind a caries, mind a parodontopathiák keletkezésében a fogon megtapadó plakknak döntő jelentőséget tulajdonítanak, a prevencióban törekedni kell a dentális plakk és a fogkő eltávolítására.

Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás

Bosszantóan széles a választék, ha az ember egy tubus fogkrémet akar vásárolni. A fogkő a fontosabb? Vagy a fluorid? Esetleg mindkettő? És mi van a fehérítő vagy a gyógynövényes termékekkel?

Állkapocs, állízület

Az állkapcsok környékén kialakuló izomfájdalom, izomfeszülés rendszerint az izmok tűrőképességén túli használata miatt alakul ki; ilyen a lélektani stresszre visszavezethető fogcsikorgatás (bruxizmus).

A stressz és a fogínybetegségek kapcsolata

A szorongás és a stressz növelheti a fogínybetegségek kockázatát, tudható meg a Journal of Periodontology legújabb számából.


Őssejtek fogpótlásra?

Egy nemzetközi kutatócsoport dr. Songtao Shi vezetésével sikeresen regenerálta a foggyökeret, és a fogat megtámasztó íny kötőszöveteit állati (sertés) modellen. Ez az áttörés jelentős ígéretet jelent emberek számára is.


Üdítő lehelet - Derítsük ki a rossz lehelet okát!

A kellemetlen lehelet távolságtartást eredményez. Ha azt veszi észre, hogy mások távolabb állnak Öntől, sürgősen tegyen ellene!


Az egészséges fogakért - Ideális étkezés, optimális szájhigiéné

Fogaink, szájnyálkahártyánk, nyálunk és a mikroorganizmusok a szájüregünkben komplex hatásrendszert, ökoszisztémát alkotnak.


Egy tablettával a fogínybetegség ellen

Egy különleges műanyag tabletta a szájba helyezve gyógyíthatja a fogínygyulladást, ezáltal megmentheti magukat a fogakat is a pusztulástól.


Mégsem ártalmas az amalgám tömés

Az Egyesült Államok gyógyszer- és élelmiszerügyi hivatala, az FDA 34 ide vonatkozó tanulmány áttekintése után úgy nyilatkozott, hogy nincs bennük „jelentős új információ”, amely megváltoztatná korábbi álláspontját, miszerint a higanyt is tartalámmazó amalgámtömések nem ártalmasak.


Óvatosan a fogékszerrel

A mostanában divatos, fogra húzható ékszerek talán jót tesznek a mosolynak, de magának a fogsornak annál kevésbé, mondják szakemberek.


A vörös áfonya jó a fogszuvasodás ellen

Amerikai tudósok kimutatták, hogy a vörös áfonya hatóanyaga meggátolhatja a fogszuvasodást.


Fogas kérdés - A tömés

Egyes európai országokban és Japánban már a 80-as években betiltották az amalgámtömés használatát a fogászatban. Hazánkban ennek ellenére a mai napig dolgoznak e korszerűtlen és veszélyesnek minősülő anyaggal, ám - köszönhetően a természetgyógyászatnak és a modern orvoslásnak - az amalgám káros hatása valamelyest megfékezhető...


Nem káros az amalgám fogtömés

Minden bizonnyal ismét fellángol majd a vita, mert két új tanulmány is összefoglalja kutatási eredményeiket, amelyek szerint az amalgámtömések biztonságosak.


10 | | | | | | | | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop