A szájüreg (szájszag, afta, rák)

Vigyázzon a fogaira és az ínyére, ez nem csak a mosolyát segít megőrizni. A jó szájhigéné kedvezően befolyásolja az egészségünk alakulását is, csökkenti egy sor súlyos betegség kockázatát, és talán az időskori memóriaromlást is megelőzi.

Szájápolás, fogszabályozás

Mivel mind a caries, mind a parodontopathiák keletkezésében a fogon megtapadó plakknak döntő jelentőséget tulajdonítanak, a prevencióban törekedni kell a dentális plakk és a fogkő eltávolítására.

Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás

Bosszantóan széles a választék, ha az ember egy tubus fogkrémet akar vásárolni. A fogkő a fontosabb? Vagy a fluorid? Esetleg mindkettő? És mi van a fehérítő vagy a gyógynövényes termékekkel?

Állkapocs, állízület

Az állkapcsok környékén kialakuló izomfájdalom, izomfeszülés rendszerint az izmok tűrőképességén túli használata miatt alakul ki; ilyen a lélektani stresszre visszavezethető fogcsikorgatás (bruxizmus).

Fogas kérdések

A magyar népesség fogápolási, valamint szájhigiénés kultúrája és ebből adódóan fogainakegészségi állapota még mindig messze az európai és amerikai átlag alatt van. Dr. Bálint Géza javaslatai alapján a megfelelő szájhigiéné legalapvetőbb eleme a napi minimum kétszeri, ­ reggel és este, ­ alapos (legalább 3-4 perc!) fogmosás.


Újfajta baktériumok a szájban

Nem titok, hogy az ember szájában csak úgy hemzsegnek a baktériumok, de egy új tanulmányból megtudhatjuk, hogy még a korábban gondoltnál is több lakik a szánkban.


A fogínybetegségeknak sokféle oka lehet

Az emberi szájban lakó több mint 200 fajta baktérium némelyike nem csupán a rossz leheletért és a palástolt mosolyokért tehető felelőssé.


Az eszközzel percek alatt elkészül a műfog

Műfogsor, koronák, hidak rövidesen a fogorvosi rendelőben, helyben készülnek el.


Az FDA jóváhagyta a fogínybetegségek elleni Periostat tablettát

NEWTOWN - A fogászati termékek fejlesztésére specializálódott CollaGenex Inc. bejelentette, hogy az FDA elfogadta a cégnek az ínybetegségekre kifejlesztett tablettáját.


Az FDA jóváhagyta a vízsugár-fogfúrót

SAN CLEMENTE, USA - A BioLase Technology Inc. nemrégiben jelentette be, hogy a cég elnyerte az FDA jóváhagyását; eszerint rövidesen piacra dobják a Millennium-nak nevezett eszközt, amely egy lézermeghajtású vízsugárral helyettesítheti a hagyományos fogorvosi fúrót.


Fogászati lézerek - a legjobb megoldás?

Glenn Gustafson 56 éves bostoni férfi, aki egy country clubot működtet. Egészen eddig szinte kimondhatatlanul rettegett a fogorvostól. Hetekig tartott, amíg időpontot mertem kérni, mondta Gustafson, akinek fóbiájában az amerikaiak 7-10 százaléka osztozik. És amikor nagy nehezen elhatározta magát, mire a rendelőbe ért, valóságos idegroncsként lépett be az ajtón. Ennek most már vége.


Fogorvosi tanácsadó: mit tegyünk vészhelyzetben

Egy foggal több, vagy kevesebb - nem mindegy. Sokat számíthat ezért, ha tudjuk, hogy mi a teendő egy kitört vagy kiesett foggal.


Fogpótlás? Először rágja meg a dolgot

Ed Pearson, a 45 éves számítógép-programozó nemrég beült a fogorvosi székbe, hogy egy számára már rutinná vált beavatkozást végezzenek el rajta: fogpótlást kapott.


Kommentár: A fogínybetegséget gyakran nem veszik komolyan

A fogínybetegség a felnőtteknél vezető oka a fogvesztésnek. A fogorvosok a periodontális betegségnek nevezett kórt egyre fontosabb fogászati és általános egészségügyi kérdésnek tartják országszerte. De sokan még csak nem is tudnak a betegségről, sem a tüneteiről.


| | | | | | 16 | | |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop