A szájüreg (szájszag, afta, rák)

Vigyázzon a fogaira és az ínyére, ez nem csak a mosolyát segít megőrizni. A jó szájhigéné kedvezően befolyásolja az egészségünk alakulását is, csökkenti egy sor súlyos betegség kockázatát, és talán az időskori memóriaromlást is megelőzi.

Szájápolás, fogszabályozás

Mivel mind a caries, mind a parodontopathiák keletkezésében a fogon megtapadó plakknak döntő jelentőséget tulajdonítanak, a prevencióban törekedni kell a dentális plakk és a fogkő eltávolítására.

Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás

Bosszantóan széles a választék, ha az ember egy tubus fogkrémet akar vásárolni. A fogkő a fontosabb? Vagy a fluorid? Esetleg mindkettő? És mi van a fehérítő vagy a gyógynövényes termékekkel?

Állkapocs, állízület

Az állkapcsok környékén kialakuló izomfájdalom, izomfeszülés rendszerint az izmok tűrőképességén túli használata miatt alakul ki; ilyen a lélektani stresszre visszavezethető fogcsikorgatás (bruxizmus).

Házi praktikák a kellemetlen szájszag ellen

Valljuk be, kínos, ha valakinek rossz a lehelete, ám kellő gondossággal elkerülhető ez a zavaró probléma. Az egészséges fogak és szájüreg, a szájápolás alapfeltétel. A nyelven és a fogakon, fogközökben milliárd baktérium rejtőzik, ezek a főbűnösök.


Az egészség a szájüregben kezdődik

Vigyázzon a fogaira és az ínyére, ez nem csak a mosolyát segít megőrizni. A jó szájhigéné kedvezően befolyásolja az egészségünk alakulását is, csökkenti egy sor súlyos betegség kockázatát, és talán az időskori memóriaromlást is megelőzi.


Kifejlesztették a szájszag-gyorstesztet

Zsebméretű szájszag-tesztelő eszköz segíthet ellenőrizni a jövőben lélegzetünk "tisztaságát".


Mit tehetünk a kellemetlen lehelet ellen?

Sokak tartanak attól, hogy kellemetlen a leheletük, ezért gyakori fogmosással, szájvizekkel, rágógumival próbálkoznak. Ezek segítenek, de hatásuk csak ideiglenes. Nézzünk körül ételeink között, több is elűzi a kellemetlen szájszagot.


Az elhízás fogínybetegséggel jár

Amerikai kutatók nemrég azt vizsgálták, hogy van-e ok-okozati kapcsolat az elhízás és a fogínybetegségek között.


Fogkrém-kérdés

Bosszantóan széles a választék, ha az ember egy tubus fogkrémet akar vásárolni. A fogkő a fontosabb? Vagy a fluorid? Esetleg mindkettő? És mi van a fehérítő vagy a gyógynövényes termékekkel? A legfontosabb, hogy olyat válasszon, ami a saját szájhigénéjének fenntartásához szükséges.


Nincs többé lyukas fog!

A legújabb kísérletek egy teljesen újfajta technológiát tesztelnek a fogszuvasodás megelőzésére. Az alkalmazott mikrorészecskék hatására a fog túl sima lesz ahhoz, hogy a kórokozók megtapadjanak rajta.


Az amalgámtömés esetleges veszélyei

Az amalgámtömésben található higany mérgező lehet gyermekekre és fejlődő magzatokra, ismeri el az FDA. Szakemberek szerint nincs rá bizonyíték, hogy a fogtömés káros, de arra sincs, hogy a fele részben higanyt tartalmazó tömések teljesen ártalmatlanok lennének.


Immundiagnosztika fogínybetegségekben

Bizonyos antitestek jelenléte jelezheti, hogyan reagálnak a páciensek a fogínybetegség kezelésére, állítják michigani kutatók.


Innovatív és kíméletes fogpótlási eljárások

A Nobel Biocare nevéhez fűződik a legfejlettebb fogorvosi rendelőkben már világszerte alkalmazott Procera® rendszer kifejlesztése - melynek segítségével egyszerűen juthatunk el a 3D számítógépes tervezéstől a sablonnal irányított sebészeten keresztül a teljesen egyéni, fémmentes fogpótlásokig.


| | | | | | | 8 | | |

Web Design & Development Prowebshop