A táplálkozástudomány és az orvosképzés

Szakemberek szerint minden egészségügyben dolgozó szakembernek megfelelő táplálkozástudományi képzést kellene kapnia.

étkezés, táplálkozás, diéta | InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.
Dr. Penny Neild, a londoni St George’s-kórház kutatója és munkatársai szerint nagymértékben elégtelen a táplálkozásra vonatkozó ismeretek oktatása mind az egyetemi, mind a posztgraduális képzés során.

– A betegek elvárják az orvostól, hogy megfelelő táplálkozási tanácsokkal lássa el őket, és megbíznak benne ilyen tekintetben – írják –, mégis, kiderült, hogy nem elég alapos a képzés, az orvosok, a hallgatók, az ápolók és a gyógyszerészek körében is hiányosságok tapasztalhatók.

A kutatók szerint az orvosképzés reformja során nagy hangsúlyt kellene fektetni erre a mindeddig elhanyagolt területre.

– Reméljük, hogy a 2010-es új gasztroenterológiai tanterv javított kiadása megfelel majd a követelményeknek – írják végezetül a felmérést készítő szakemberek.

NetDoctor, kép: sxc.hu
| étkezés, táplálkozás, diéta
2010-04-01 11:44:02