Természetes édesítőszerek

Hazánkban, ahol a cukorbetegség és az elhízás népbetegségnek számít, sok ember szeretné az ételek készítéséhez használt cukrot lecserélni olyan édesítőre, melynek nincs vagy igen kicsi az energia-, illetve szénhidrát tartalma.


Lehet-e a fahéj orvosság?

Számos kísérletről hallani manapság, mely azt hivatott bebizonyítani, hogy a fahéj jelentősen képes csökkenteni a vércukor szintet. Sőt olyan híresztelések is szárnyra kaptak, hogy a 2-es típusú cukorbetegségnél a fahéj az inzulint helyettesíti, és hogy magának a fahéjnak inzulinhoz hasonló hatása van, így növeli az inzulin hatékonyságát. Ennek szeretnénk most utána járni.


Amit az édesítőszerekről tudni kell

Számos betegségben, vagy a kialakulásukhoz vezető túlsúly elkerülése végett kell vagy érdemes kerülni a cukor fogyasztását. Az édes ízekről azonban szinte lehetetlen lemondani, ilyenkor az édesítőszerek használatával tehető az étrend változatosabbá. Nem árt azonban tudni egy-két dolgot róluk.


Tévhitek a cukorbeteg diétáról

Számtalan tévhit él arról, hogyan ajánlatos táplálkoznia a cukorbetegeknek. Van, aki azt hiszi, a cukor okozza a cukorbetegséget, mások szerint minden kedvenc ételünkről le kell mondanunk. Az alábbiakban ezeket a közismert tévhiteket kívánjuk eloszlatni:


Étrendi ajánlások a diabéteszes neuropátia megelőzésére

A helyes étkezés védi az idegeket a cukorbetegség egyik szövődményétől, a neuropátiától. A cukorbetegek jól tudják: az, hogy mikor, mit és mennyit esznek, az egekbe vagy a mélybe viheti a vércukorszintet.


A diéta, a cukorbetegség típusától függetlenül, a kezelés alappillére. ...
A jóléti társadalmakban a lakosság 5-6%-a szenved cukorbetegségben. A korra...
A cukorbetegség – orvosi szakkifejezéssel: diabetes mellitus – vil...
Diétával, gyógyszerezéssel vagy inzulinbeadással -, illetve ezek variáció...
Hozzávalók: 4-5 db szafaládé (kcal. 900, CH. -), 1 tojás (70, -), 6 dkg óv...
A korszerű diabeteszes étrend 50 % szénhidrátból ­ elsősorban teljesö...
Hozzávalók: 12-15 db bimbóskel, kb. 30 dkg (kcal 150, CH 18), 50dkg darált ...

Web Design & Development Prowebshop