Mit tanácsol a dietetikus krónikus vastagbélgyulladás esetén?

Az ételek fűszerezéséhez csak enyhe fűszerek használhatók: citromhéj, és -lé, babérlevél, petrezselyem zöldje, zeller, édes-nemes paprika, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, kakukkfű. Az ételek vizes habarással, húslével, csontlével vagy diétás rántással (szárazon pirított liszt + növényi zsiradék) készüljenek. Ha a beteg tűri, a főzelékek kefires habarással is készülhetnek.


Rostszegény ételek Crohn-betegeknek

A Crohn-betegek számára nem könnyű megemészteni a rostokat, így a zöldfélék és a gyümölcsök rostjait sem. Meg kell azonban találni a módját, mégis hogyan fogyasszák, mivel ezek igen fontos táplálékok,


Emésztőrendszeri fertőzések diétás kezelése

Sokakat foglalkoztatnak a Németországban kirobbant fertőzött uborka által okozott tömeges megbetegedések. A megbetegedéseket okozó hasmenéssel hányással járó fertőzések hátterében egy ételfertőzést kiváltó baktérium áll, mely jelen esetben fertőzött étellel kerül be a szervezetbe.


Gyomor- és bélbetegségek étrendje

A gyomor- és bélbetegségek jellemző tünete a hányás, émelygés, puffadásérzés, étvágytalanság, görcsös állapotok vagy éppen székrekedés. A diéta célja a tápcsatorna kímélése. A gyulladásos nyálkahártyát a durva rosttól mentes, fűszerszegény, könnyen emészthető ételek kímélik.


Heveny gyomorhurutos, gyomorrontásos betegek diétája

A beteg az első 24 órában nem kap enni, hogy a gyomor nyugalomba kerüljön, a folyadékpótlásról azonban gondoskodni kell.


A következő állati eredetű fehérjeforrás a tojás, amelyből az étrend...
Hozzávalók: 250 g sertéscsont, 400 g spárga, 50 g sárgarépa, 30 g petrezse...
Hozzávalók: 120 g vaj, 120 g liszt, 80 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 8 db...
Műtét után hat hónappal általában újra beáll a régi emésztési rend. L...
Sokat ronthat a marhahús, a tej és a búzafélék fogyasztása egy irritábili...
A diéta célja: hogy biztosítsuk a tápcsatorna kíméletét, valamint a szerv...

Web Design & Development Prowebshop