Recept gyomorműtét után
Hozzávalók: 250 g sertéscsont, 400 g spárga, 50 g sárgarépa, 30 g petrezselyemgyökér, 30 g Rama margarin, 40 g liszt, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 cs. petrezselyem zöldje, 5 g cukor, 5 g só, lestyán.
Készítése: a csontból, sárgarépából, petrezselyemgyökérből lestyánnal ízesítve 1,5 liter csontlevet készítünk. A megtisztított spárgát másfél centiméteres darabokra vágjuk. A spárgafejeket külön, enyhén sós, cukros vízben előfőzzük. A spárga többi részét a csontlében megfőzzük, és petrezselymes fehét mártással sűrítjük.
Átforraljuk, majd szitán áttörjük. A fiatal zsenge spárgát turmixolhatjuk is. Ezután hozzáadjuk a spárgafejek főzővizét és a tejet. Ismét összeforraljuk, esetleg sóval és cukorral ízesítjük, végül tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk. A külön megfőzött spárgafejeket beletéve tálaljuk
2019-11-28 17:43:42