Cukorbetegség - Glucobene helyett Dialosa

Feleségem 2-es típusú (felnőttkori) cukorbeteg. Néhány évig Glucobene gyógyszert szedett, és az utóbbi időben 6-6,3 volt a vércukorszintje. Egyszer más ügyben járt nálunk a háziorvos és javasolta, hogy a Glucobene helyett szedjen Dialosát, mert az jobb.
Nagyon félek a tájékoztatón hosszan felsorolt lehetséges mellékhatásoktól, tiltásoktól. Megpróbálta a Dialosát, azonban az első napon már 11-12 volt a vércukra. Feleségem asztmás is és ezért másnap újra a Glucobenét szedte, amitől újból a 6 körüli szint volt a cukra, majd 12 lett.
Kétségbe vagyunk esve, hogy mit tegyünk? Feleségem még Theospirex Simbicort, Spiriva és Ednyt gyógyszereket szedi.
Nagyon kérem doktornőt, szíveskedjék véleményét és javaslatát megküldeni, hogy mit tegyünk?

diabétesz | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin 2009 ;14(februári)   InforMed | Szendei, K.
Milyen más gyógyszert szed a cukorra? A diéta után az első választandó szer a metformin (pl. Merckformin), ennek elnyújtott hatású kiszerelése is forgalomban van már. A két említett szer csak ezek után következik, nagy különbség hatás és mellékhatás szempontjából nincsen. De a második szerként általában a gliklazid (pl. Diaprel MR) jön szóba. De a terápia beállítása a beteget ismerő és kezelő orvos feladata. (Valóban tapasztaltam betegeimnél is az említett jelenséget, de a jelenlegi kezelési irányelvek ezt a szert nem ajánlják.)

Kapcsolódó cikkek a Cukorbetegség rovatban olvashatók.

| diabétesz
2009-03-03 16:03:20

Web Design & Development Prowebshop