diabétesz-érrendszer

diabétesz-érrendszer, cukorbetegség, diabetes | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Tisztelt doktor/doktornő!
Édesapám több éve diabéteszes, problémái azonban csak 1-1/2 1 éve adódtak. Ekkor ugyanis a hajszálerek károsodásának következtében két lábujját amputálni kellett. Hamarosan a műtét után jelentkezett azonban egy érdekes tünet. Egész testét betöltő zsibbadásra panaszkodott, ami pár hét után már heves fájdalomként érzett.
Ez ma már egy éve így megy minden nap. Egy nagyobb sétát, vagy egész napos kintlétet követően, este alig várja, hogy lefeküdhessen. Ilyenkor nagyon erős fájdalmai lehetnek. Izomfájdalmakra panaszkodik. Előfordult, hogy a válla mintha "meghúzódott" volna, több napig nem tudta mozgatni,
utána is csak korlátozottan. Én nem élek a szüleimmel, többször is kérdezetem, hogy mit mondanak az orvosok de szerinte ezen nem lehet segíteni. Kérem írjon, hogy mi lehet ez a betegség pontosan, és milyen gyógymód, gyógyszer létezik amivel ez a mindennapos fájdalom enyhíthető.
Tisztelettel,

A cukorbetegségnek számos szövődménye van, leggyakoribb az érrendszeri, mely a látás elvesztését, koszorúérbetegséget, a végtagerek elzáródása amputációhoz vezethet. Sajnos ezek a szövődmények a leggondosabban beállított diabétesznél is előfordulhatnak. Valószínűleg az idegek vérellátásának romlása vezet a diabeteszes neuropátia kialakulásához. Ez zsibbadás, fájdalom formájában jelentkezik. Kezelésére jó eredménnyel adnak B vitamin komplexumokat, vény nélkül kapható a Milgamma. Ezt minden további nélkül adhatja édesapjának, de injekció formájában is kérheti kezelőorvosától. A vállfájdalom sokszor koszorúérbetegség kisérője lehet, feltétlenül beszélje meg édesapja kezelőorvosával.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| diabétesz-érrendszer, cukorbetegség, diabetes
2002-07-11 13:28:43
hirdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop