ételreceptek

diéta, szénhidrát, táplálék, cukorbetegség, diabetes, mellitus | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Szeretném megkérdezni, hogy hol találok szénhidrát-mentes ételrecepteket, illetve mely élelmiszerek tartalmaznak vagy sem szénhidrátokat?

Válaszukat előre is köszönöm

Rengeteg receptet talál a szerveren a keresés során, ha "diéta", "ételreceptek" "diabétesz" vagy "cukorbetegek" kulcsszót beírja

Számos kiadó, de legrégebben a Medicina Könyvkiadó jelentetett meg diétás könyveket, melyeket megvásárolhat a Medicina szakkönyvesboltjában is.

A cukorbetegség a szénhidrát-anyagcsere betegsége, tehát az összes erre vonatkozó diétás könyvben is talál az ételek szénhidráttartalmára vonatkozó részletes táblázatot.

Azonban arra szeretném felhívni a figyelmét, hogy a CH is egy bizonyos táplálékféle, amit nem szabad kizárni az étrendből. Természetesen teljesen CH-mentes diéta nem létezik, csak csökkentett tartalmú, azonban a CH a szervezeten belül is készül az ún. glukoneogenezis során, tehát szándékosan nem is lehet teljesen kiirtani, csak ésszerűen csökkenteni a CH-szintet.

Részletesen a már említett táblázatokból ismerkedhet meg az egyes élelmiszerek CH-tartalmával, de az biztos, hogy a kenyér, sütemények, tészták és az édességek tartalmazzák a legnagyobb mennyiségben.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| diéta, szénhidrát, táplálék, cukorbetegség, diabetes, mellitus
2002-07-11 14:59:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop