Étvágytalanság, cukorbeteg

cukorbeteg, diabétesz, étvágytalan | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Szeretném megkérdezni, hogy cukorbeteg nővéremnek / 56 éves , l5 hónapja találták meg a cukorbetegségét, gyógyszert szed /, mitől lehet, hogy nincs étvágya. Már mesterségesen táplálják /folyadékkal / , igen lefogyott. Félek, hogy ez már nem a cukorbetegségtől van , s talán valami komoly betegség. Pedig vizsgálgatták, de kórházban meg nem volt. Most, pár nap múlva, gyomortükrözést csinálnak nála . Olyan leromlott állapotban van , hogy nem tudom, azt hogy bírja ki, csak a háziorvosa kezeli. Én elég távol élek Tőle és nem tudom, hogy tudnék neki segíteni. Telefonon már kértem, hogy menjen be kórházba, talán ott jobban tudnának neki segíteni. Cukorbetegeknek, ahogy olvasom meg hallom, van étvágyuk és nem fáj a gyomruk, mint a nővéremnek.

Várom válaszát.

Tisztelettel

Jó a megérzése, több mint egy éve ismert és gyógyszerrel illetve diétával megfelelően beállított cukorbetegnek teljesen panaszmentesnek kell lennie. Sajnos a leírtak alapján arra kell gondolni, nincs-e nővérének valamilyen rosszindulatú daganata. Feltétlenül szükséges további kivizsgálás. (Mi volt a hasi ultrahang vizsgálat eredménye?)

Sokszor nagyon nehéz az alapbetegséget megtalálni, de egy idejében elvégzett műtéti és/vagy gyógyszeres kezeléssel esetleg még lehet segíteni.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| cukorbeteg, diabétesz, étvágytalan
2002-07-11 15:06:49


Web Design & Development Prowebshop