Viszkető érzés

viszketés, cukorbetegség, diabetes, mellitus, gombás, fertőzés | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Ágyéki testhajlatomban viszkető érzés, nedvedzés tapasztalható, amely kellemetlen szaggal is társul. Fürdéssel tisztítható, de a következő napi fürdés idejére már újra megjelenik. A dühödt sikálás, tudom nem segít, de csillapítja a viszketést. A két combhajlatomban jalentkezik elsősorban, de hatrafele kiterjed fölfelé a farpofák kozott. Ott már rendszerint száraz hámlássá vált át.

Sok hónap alatt fejlődőtt ki, sajnos nem mentem azonnal orvoshoz, mivel intim helyen van. Talán gombásodás? nem tudom. Hintőporozás enyhíti, de meg semmi sem szüntette eddig. (értsd ezalatt vénynélkül vásárolható gombaellenes szerek)

Mit tegyek?

Egy ötvenes férfibeteg.

Panaszai már túlnőtték az öngyógyszerelés határait. Ön biztosan túlsúlyos, izzad, a hajlatokban lévő bőrelváltozásait a sikálás felsérti és valószínűleg az eredetileg esetleg gombás vagy ekcémás eredetű elváltozás felül is fertőződhetett. Bármilyen intim helyen is van betegsége, feltétlenül keressen fel bőrgyógyász szakorvos, sőt kérje ki családorvosa véleményét is (cukorbetegség?)

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| viszketés, cukorbetegség, diabetes, mellitus, gombás, fertőzés
2002-07-11 15:10:25
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop