Cukorbeteg nyári szabadságon

A szabadság alatt általában többet mozgunk, sportolunk. Ha nincsenek edzésben, a mozgásmennyiséget fokozatosan növeljék. A kiránduláshoz, tréninghez válasszanak kényelmes cipőt.

cukorbeteg, vércukor, diéta, nyaralás, utazás | Gyógy-ír   Kisalföld | Strényer, F.
Vegyék figyelembe, hogy a nagyobb fizikai aktivitás csökkenti a vércukorértéket. Inzulinkezelteknél hirtelen vércukoresés is előfordulhat, ezért gyakoribb vércukormérést javaslok a tréning időszakában. A szabadban tartózkodás egészséges, de óvakodjanak a túlzott napsugárzástól. A napozáshoz használjanak magas fényvédő faktorú napozót. Óvakodjanak a leégéstől, a leégett bőr sérülékenyebb, komoly bőrfertőzés léphet fel. A lábsérülések elkerülése végett soha ne járjanak mezítláb.

Mozgás és sportolás

Utazás esetén

A jól beállított, szövődménymentes cukorbeteg bárhova, bármikor és bármivel elutazhat. Az életmódot illetően próbálják meg betartani az előbbiekben leírtakat. Az elsősegélycsomagon kívül, a cukorbetegség és az esetleges társbetegségek (pl. magas vérnyomás) kezeléséhez szükséges gyógyszereket megfelelő mennyiségben vigyenek magukkal. Az inzulinnal kezelteknél állandó útitárs kell hogy legyen a vércukormérő. Szerelkezzenek fel több vércukormérő csíkkal, mert a szokatlan környezet gyakoribb ellenőrzést kíván. Az inzulinos cukorbetegek útitársai, illetve vendéglátói is tudjanak a betegségről, hogy egy esetleges hirtelen vércukoresés esetén azonnali segítséget tudjanak nyújtani.

Ha cukorbetegséghez társuló szövődményük van, vagy ha hosszabb utat terveznek, akkor az indulást megelőző időszakban jelentkezzenek kezelőorvosuknál egyrészt állapotuk felmérése, másrészt a megfelelő mennyiségű gyógyszer felírása, és nem utolsósorban az utazás alatt előforduló problémák megelőzésének megbeszélése miatt.

| cukorbeteg, vércukor, diéta, nyaralás, utazás
2007-11-08 14:49:52
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop