Helyére került a puzzle utolsó darabja

Egy új tanulmány, melyet a Lincoln Egyetem kutatói a Diabetes című orvosi folyóiratban publikáltak, teljes képet ad arról, hogy mi vezet az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásához.

cukorbetegség, diabétesz, 1-es típusú cukorbetegség kialakulása | InforMed Hírek14   InforMed | MTI

Az autoimmun folyamat kiváltó okai közül találták meg az utolsó, hiányzó láncszemet. A felfedezés hozzájárulhat a betegség megelőzéséhez és kezeléséhez.

A korábbi tanulmányok rámutattak arra, hogy az immunrendszer az 1-es típusú diabétesznél öt fontos területet támad. Ezek az inzulin, a glutamát-dekarboxiláz enzim, az IA2 protein, a cinktranszporter-8 és az utolsó, a puzzle hiányzó darabja, a tetraszpanin-7 fehérje.
Korábban már sikerült négy célpontot meghatározni, de az ötödik, az utolsón már húsz éve dolgoztak a tudósok.

A betegség fő célpontjainak meghatározásával meg lehet találni azokat a módszereket, amelyekkel úgy lehet blokkolni az immunrendszernek az öt fehérjével szembeni reakcióját, hogy a beteg ne legyen kiszolgáltatott a fertőzésekkel szemben.

A cukorbetegségek 10 százaléka tartozik az 1-es típusba. Az 1-es típusú diabétesz bármely életkorban kialakulhat, de főleg gyermekkorban, illetve a 40 éven aluliaknál jelenik meg. A 2-es típusú diabétesz elsősorban a helytelen táplálkozás és életmód miatt alakul ki, a felnőtt cukorbetegek 90 százaléka 2-es típusba tartozik.

Forrás: BBC

| cukorbetegség, diabétesz, 1-es típusú cukorbetegség kialakulása
2016-04-26 05:31:51
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop