Hőségben fokozott a cukorbetegek veszélyeztetettsége

A kánikula mindenkinek a szervezetét megterheli, de vannak, akik számára lényegesen nagyobb ez a kockázat. Ilyenek a cukorbetegek, akiknek a nagy meleg okozta gondokra fontos időben fölkészülni.


Mérgező zsírszövet az elhízás és a cukorbaj hátterében

Közismert, hogy az elhízás szorosan összefügg a cukorbetegség kialakulásával, de ennek oka, mechanizmusa egyelőre nem ismert. Amerikai kutatók több vizsgálatsorozatban tanulmányozzák a szervezetben lévő zsírsejtek viselkedését, anyagcseréjét és azt, hogy ezek a változások miképpen függnek össze a cukorbetegségben kórossá váló szervek működésével.


A cukorbetegek nem figyelnek az egészségükre

A cukorbetegek túlnyomó többsége tudja, mit kellene tennie, mégsem tesz semmit egészsége érdekében, állítják amerikai kutatók.


Cukorbetegség - II. Civil Fórum

A Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a tavalyi sikeres rendezvény, valamint a hozzá tartozó páciensoktatási rendszer folytatásaként idén megrendezi a II. Civil Fórumot.


A magas koleszterin-, vércukorszint és szexuális zavarok

Ha gyakran hangzik el a hálószobában a „nem, ma ne…”, lehet, hogy segít néhány étrendi változtatás és a testedzés.


A cukorbetegek is tehetnek a szívroham és a stroke megelőzéséért

A cukorbetegek sokat tehetnek a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése érdekében. A diabétesz hatszorosára növeli a szívbetegségek és négyszeresére a stroke kockázatát. Cukorbetegeknél a szívinfarktus kockázata akkora, mint a szívrohamot egyszer már elszenvedett nem cukorbetegek esetében.


A zsírsejtek és a 2. típusú diabétesz

Legújabb kutatások szerint a zsírszövetben végbement sejtszintű változásoknak fontos szerepük van a 2. típusú diabétesz kialakulásában.


A cukorbetegség megelőzhető?

Az emberi szervezetben vannak olyan fehérjemolekulák, amelyek az egész törzsfejlődés során változatlanok maradtak. Úgy tűnik, hogy néhány ilyen protein blokkolása jelentősen csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát arra hajlamos egerekben.


Kevés alkohol csökkentheti a diabétesz kockázatát

Egészséges felnőtteknél csökkentheti a diabétesz kockázatát a napi egy-két pohárka alkohol - erre a következtetésre jutottak holland szakemberek.


Már egy éjszaka alváshiány rontja a cukoranyagcserét

Egyetlen kevés alvással töltött éjszaka is gátolja a szervezet képességét arra, hogy felhasználja az inzulint a vérben lévő cukor lebontására, állapították meg holland kutatók.


| | | | | | 7 | | | |

Web Design & Development Prowebshop