Hirdetés

Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.

diabétesz, USA |

InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.


A szövetségi adatok szerint az újonnan regisztrált 1-es és 2-es típusú diabéteszes esetek száma 2017-ben 1,3 millióra esett vissza a 2009-ben regisztrált 1,7 millióhoz képest. Már korábbi kutatások is csökkenést mutattak ki, ami arra utal, hogy majdnem egy évtizede tart a folyamat.

,Nem tudják biztosan, mi áll ennek a változásnak a hátterében. A lehetőségek között van a vizsgálatok változása és az is, hogy az emberek még azelőtt javítanak egészségi állapotukon, hogy a cukorbetegség kialakulna náluk.

Egyre több orvos diagnosztizál a cukorbetegséget megelőző állapotot, amikor a vércukorszint már elég magas, de még nem éri el a diabéteszhatárt. Ilyenkor az orvos testmozgást és étrendváltoztatás ír elő.

A jelentést a BMJ Open Diabetes Research & Care című szaklapban publikálták. Az adatok 2017-ig mutatják az eredményeket, az elmúlt évről még nincsenek információk.

diabétesz, USA

2019-05-31 10:22:00

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop