Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.

| InforMed Hírek16   InforMed | Sándor, K.

A szövetségi adatok szerint az újonnan regisztrált 1-es és 2-es típusú diabéteszes esetek száma 2017-ben 1,3 millióra esett vissza a 2009-ben regisztrált 1,7 millióhoz képest. Már korábbi kutatások is csökkenést mutattak ki, ami arra utal, hogy majdnem egy évtizede tart a folyamat.

,Nem tudják biztosan, mi áll ennek a változásnak a hátterében. A lehetőségek között van a vizsgálatok változása és az is, hogy az emberek még azelőtt javítanak egészségi állapotukon, hogy a cukorbetegség kialakulna náluk.

Egyre több orvos diagnosztizál a cukorbetegséget megelőző állapotot, amikor a vércukorszint már elég magas, de még nem éri el a diabéteszhatárt. Ilyenkor az orvos testmozgást és étrendváltoztatás ír elő.

A jelentést a BMJ Open Diabetes Research & Care című szaklapban publikálták. Az adatok 2017-ig mutatják az eredményeket, az elmúlt évről még nincsenek információk.

| diabétesz, USA
2019-05-31 10:22:00


Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.


Cukorbetegség: új remények?

A norvégiai Bergen-i Egyetem kutatói nemzetközi kutatókkal együttműködve felfedezték, hogy a hasnyálmirigy alfa sejtjei, melyek a glukagont termelik, képesek átvenni az ...


Inzulinhiány 2030-ra

Cukorbetegek millióit fenyegetheti az inzulinhiány a Stanford Egyetem tanulmányának becslései szerint, mely a The Lancet Diabetes & Endocrinology című orvosi folyóiratban j...


Egzotikus új gyógyszer lehetősége diabéteszben

Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egyik hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését - az Adaliade-i Egyetem és a Flinders University's School of Medi...


A diabéteszes láb

A cukorbetegség késői, összetett, fájdalmas és a beteg rokkantságához vezető szövődménye lehet a diabéteszes láb. Kialakulásában a hosszú ideig rossz cukoranyagcse...