Hirdetés

Cukorbetegség és életminőség

Magyarországon nagyjából 600 ezer felismert diabéteszesről tudunk, közülük mintegy 100 ezer beteg él Budapesten. A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete többek között őket is várja 2005. március 21-én, az Almássy Téri Szabadidőközpontba, ahol a „Cukorbetegség és életminőség” című negyedéves programsorozat keretében kínálnak tudományos és gyakorlati ismereteket és ingyenes szűrővizsgálati lehetőségeket.

diabetes, cukorbetegség, életminőség |

InforMed Hírek 2005 ;3   InforMed

Több mint félmillió ember érint hazánkban a cukorbetegség és legalább ugyan ennyire tehető a fel nem ismert betegek száma. A cukorbeteg kezelése kiemelt gondosságot igényel, hiszen az alapbetegség mellett fokozott figyelmet kell fordítani a diabéteszt kísérő szövődmények felismerésére, kialakulásának megelőzésére és kezelésükre.

A lehetségesen jelentkező kórok között olyan súlyos problémák találhatóak, mint szív- és érrendszeri megbetegedések, vesekárosodás, vagy a vegetatív idegrendszer szövődményei. Mindemellett e kapcsolat visszafelé nézve is fennáll, mivel a hipertóniával, vesebetegséggel, továbbá érrendszeri, szem és neuropátiás problémával küzdők jelentős része cukorbeteg is.

A diabétesszel élők életmódját jelentős mértékben meghatározza betegségük jelenléte. A megfelelő diéta alkalmazása, a rendszeres testmozgás, az egyenletes vércukorszint fenntartása, valamint a szükséges terápiás lépések nagyobb odafigyelést és általában életmódváltást kívánnak meg az érintettektől. A cukorbeteg egy nap minden percében cukorbeteg, és mivel nem állhat állandó orvosi felügyelet alatt, így a megfelelő kezelés és táplálkozás kialakítása során gyakran magára van utalva.
A megfelelő ismertek elsajátítása így kulcsfontosságú, azonban – éppen sokféleségük és összetettségük miatt – szakszerű segítség nélkül nehezen oldható meg.

A Cukorbetegek Budapesti Egyesülete ezen oktatási munka egy részeként minden évben három alkalommal központi betegedukációs eseményt szervez. Legközelebb 2005. március 21-én, 13 órától várja a betegeket, családtagjaikat és az érdeklődőket a VII. kerületi Almássy Téri Szabadidőközpontba, ahol a tájékoztató előadások, a legújabb terápiás eljárások és eszközök gyakorlati bemutatása mellett ingyenes vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinszint mérések is elvégeztethetőek.

A mostani előadás a vegetatív idegrendszeri szövődményekről, illetve a diabéteszes láb problémájáról szól majd, a felkért előadók Prof. Dr. Kempler Péter és Dr. Hermányi Zsolt lesznek.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.
diabetes, cukorbetegség, életminőség

2005-06-02 12:42:58

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop