Ön cukorbeteg lesz?

Az amerikai felnőttek jelentős része szerint egy krónikus betegség fellépése rosszabb, mint egy válás, vagy a munkahely elvesztése. Sokan félnek a krónikus betegségektől, de ez nem elég ahhoz, hogy megváltoztassák például az étrendjüket vagy más szokásaikat.

cukorbetegség, diabétesz, életmód | InforMed Hírek7   InforMed | Seprődi, B.
Az Amerikai Cukorbeteg Szövetség megbízásából történt egy új felmérés, ami szerint az emberek 52 %-a rosszabbnak ítéli egy krónikus betegség kialakulását, mint egy sor más problémát, például a munkahely elvesztését, egy válást, vagy jelentős adósság felhalmozódását. A vizsgálat azt is kimutatta, hogy a legtöbb felnőtt tisztában van azzal, hogy milyen tevékenységei vezetnek emelkedett kockázathoz, mégis jelentős részük ragaszkodik ezekhez a viselkedésekhez.

A részvevők 66 %-a szerint kockázatos, ha kihagynak egy orvosi vizsgálatot, mégis 50 %-uk megteszi ezt. Hasonlóan, 70 % állítja, hogy az egészségtelen súlytöbblet kockázattal jár, de 46 % mégsem tesz érdemben a túlsúlya ellen.

Azok az egyének, akik saját bevallásuk szerint különösen magas kockázattal számíthatnak cukorbetegség kialakulására, 83 %-ban számolnak be túlsúlyról vagy elhízásról. Ugyanebben a csoportban 67 % helytelen diétát követ, és 62 % fenntartja a kóros súlytöbbletet.

„Az emberek többsége kerüli az extrém tevékenységeket, mert ezek különös veszéllyel járnak” – állítja a szövetség elnöke. – „De ugyanezek az emberek azok, akik naponta kockáztatnak azáltal, hogy fenntartják azokat a kockázati tényezőket, amelyek egy súlyos krónikus betegség kialakulásához vezethetnek.”

A vizsgálat az USA-ban zajlott az elmúlt hónapokban, és 2516 felnőtt megkérdezésével készült.

WebMD
| cukorbetegség, diabétesz, életmód
2009-03-29 21:21:24


Csökkent az új diabetesz esetek száma az USA-ban

Meglepő módon csökkent az amerikai felnőttek körében az új diabéteszes esetek száma annak ellenére, hogy az elhízottak aránya viszont növekedett.


Cukorbetegség: új remények?

A norvégiai Bergen-i Egyetem kutatói nemzetközi kutatókkal együttműködve felfedezték, hogy a hasnyálmirigy alfa sejtjei, melyek a glukagont termelik, képesek átvenni az ...


Inzulinhiány 2030-ra

Cukorbetegek millióit fenyegetheti az inzulinhiány a Stanford Egyetem tanulmányának becslései szerint, mely a The Lancet Diabetes & Endocrinology című orvosi folyóiratban j...


Egzotikus új gyógyszer lehetősége diabéteszben

Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egyik hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését - az Adaliade-i Egyetem és a Flinders University's School of Medi...


A diabéteszes láb

A cukorbetegség késői, összetett, fájdalmas és a beteg rokkantságához vezető szövődménye lehet a diabéteszes láb. Kialakulásában a hosszú ideig rossz cukoranyagcse...