ÚJ

A tesztoszteron véd a gyulladásoktól és az allergiától

A tesztoszteron nem csak az izmok és a testszőrzet növekedésében játszik szerepet: a legfontosabb férfi nemi hormonnak köszönhetően a férfiak ritkábban szenvednek gyulladásoktól és allergiától, mint a nők - derítették ki német kutatók.


A túl sok tesztoszteron kiszámíthatatlanná teszi a főnököt

A munkahelyi vezetők túl magas tesztoszteronszintje rossz hatással lehet a vállalkozásra: azok az igazgatók ugyanis, akikben túlteng a nemi hormon, gyakrabban kötnek tiszavirág-életű üzleteket.


Amit minden férfinak tudnia kell

Bár kevés férfi érti meg, még kevesebb ismeri be, de a férfiaké a gyengébb nem. Az természetesen igaz, hogy a férfiak nagyobbak, izmaik erősebbek, többet tudnak megemelni, nagyobbat ütni vagy messzebbre dobni, mint nőtársaik. Ám ha az egészségről van szó, a nők sokkal erősebbek.


A magas tesztoszteron szint felborítja a családi életet

A férfias magatartás sokszor jellemző arra, hogy az illető milyen férj vagy apa. Poligám társadalmakban kimutatható, hogy azok a férfiak, akiknek a nyálában magasabb a tesztoszteronszint, több feleséget tartanak, de gyermekeikre kevesebb figyelmet fordítanak. Szenegáli kutatók azonban további részleteket tártak fel a férfihormonok és az apaság kapcsolatáról.


A túl sok tesztoszteron pusztítja az agysejteket

Amerikai tudósok kísérletben bizonyították, hogy a túlzott mennyiségű tesztoszterontól pusztulnak az agysejtek. A jelenség magyarázatul szolgálhat arra, hogy miért okozhat agresszivitást és öngyilkossági hajlamot a szteroidok mértéktelen fogyasztása.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop