A túl sok tesztoszteron kiszámíthatatlanná teszi a főnököt

A munkahelyi vezetők túl magas tesztoszteronszintje rossz hatással lehet a vállalkozásra: azok az igazgatók ugyanis, akikben túlteng a nemi hormon, gyakrabban kötnek tiszavirág-életű üzleteket.

tesztoszteron, hormon, főnök, fÅ‘nök | InforMed Hírek8   InforMed | MTI
Ezen kívül hajlamosak megpróbálkozni más cégek ellenséges átvételével is - állítják amerikai kutatók.

A British Columbia Egyetem kutatói Maurice Levi vezetésével felfedezték, hogy az emberi tényezők sokkal fontosabb szereppel bírnak, mint eddig gondolták. Az ügyvezetők nem mindig követik az üzleti elemzéseket, és a magasabb tesztoszteronszint olykor irracionális cselekedethez vezet - írják a Manager Science című szaklapban.

Már egy ideje ismert, hogy a túl magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiaknak magasabb az agressziós potenciáljuk, és gyakrabban hajlamosak provokálatlan erőszakkitörésekre. A magas tesztoszteronszint a psziché változásához is vezethet - támasztja alá a felismerést Georg Pfau, a linzi Német Szexuális Orvoslás Akadémiájának orvosa a Die Welt című német lap internetes kiadása szerint (www.welt.de).

Egy orvosilag előírt hormonterápia, amely során különböző hormonkészítmények segítségével a tesztoszteronszint csökkentése a cél, nem ad okot aggodalomra, hangsúlyozza a német orvos. Sokkal inkább problematikus az az eset, amikor önállóan, a teljesítmény javítása és az izomtömeg növelése érdekében vesz be valaki tesztoszteront.
| tesztoszteron, hormon, főnök
2010-09-23 12:31:55
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop