A tesztoszteron véd a gyulladásoktól és az allergiától

A tesztoszteron nem csak az izmok és a testszőrzet növekedésében játszik szerepet: a legfontosabb férfi nemi hormonnak köszönhetően a férfiak ritkábban szenvednek gyulladásoktól és allergiától, mint a nők - derítették ki német kutatók.


Az alacsony tesztoszteronszint is sújtja a daganatos férfiakat

A férfi szexhormon alacsonyabb szintjét találták daganatos betegeknél tumor nélküli társaikhoz képest amerikai kutatók, akik eredményükről hétfőn számoltak be.


A túl sok tesztoszteron kiszámíthatatlanná teszi a főnököt

A munkahelyi vezetők túl magas tesztoszteronszintje rossz hatással lehet a vállalkozásra: azok az igazgatók ugyanis, akikben túlteng a nemi hormon, gyakrabban kötnek tiszavirág-életű üzleteket.


Amit minden férfinak tudnia kell

Bár kevés férfi érti meg, még kevesebb ismeri be, de a férfiaké a gyengébb nem. Az természetesen igaz, hogy a férfiak nagyobbak, izmaik erősebbek, többet tudnak megemelni, nagyobbat ütni vagy messzebbre dobni, mint nőtársaik. Ám ha az egészségről van szó, a nők sokkal erősebbek.


A tesztoszteron javítja az anyagcserét

A metabolikus szindrómában szenvedő, nemihormon-hiányos férfiaknál a tesztoszteron-depó kezelés hatására az alapbetegség számos komponense javulhat: jelentős súlycsökkenésre és a cukorháztartás javulására is számítani lehet.


A magas tesztoszteron szint felborítja a családi életet

A férfias magatartás sokszor jellemző arra, hogy az illető milyen férj vagy apa. Poligám társadalmakban kimutatható, hogy azok a férfiak, akiknek a nyálában magasabb a tesztoszteronszint, több feleséget tartanak, de gyermekeikre kevesebb figyelmet fordítanak. Szenegáli kutatók azonban további részleteket tártak fel a férfihormonok és az apaság kapcsolatáról.


Hormonok harca a tőzsdén?

Egy vizsgálat szerint összefüggés van a brókerek tesztoszteron szintje és a profit között. Egy cambridge-i kutató, John Coates arról számolt be, hogy azok a brókerek, akik magas tesztoszteron szinttel kezdik a napot, nagyobb profitot érnek el, mint alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkező munkatársaik.


A túl sok tesztoszteron pusztítja az agysejteket

Amerikai tudósok kísérletben bizonyították, hogy a túlzott mennyiségű tesztoszterontól pusztulnak az agysejtek. A jelenség magyarázatul szolgálhat arra, hogy miért okozhat agresszivitást és öngyilkossági hajlamot a szteroidok mértéktelen fogyasztása.


Öregedő férfiak, vigyázat!

Az idősödő férfiak hormonpótló kezelése újabb csapást szenvedett, miután kiderült, hogy a férfi nemi hormon, a tesztoszteron alvászavarokat okoz, ami viszont növeli a szívbetegségek kockázatát.


A férfi endokrin működés

A két here kb. szilványi páros szerv. A herezacskóban helyezkedik el, és ez a tény azért fontos, mert a hímivarsejtek normális termeléséhez a test belső hőmérsékletéhez képest mintegy 2-5 C fokkal alacsonyabb hőmérséklet szükséges. A herékre burokszerűen borulnak rá a mellékherék. A herevezetékek a lágyékcsatornákon át jutnak be a kismedencébe, majd az ondóhólyag vezetékével egyesülve a sok váladékot és a hímivarsejteket tartalmazó ondó végül a húgycsövön át jut el rendeltetési helyére


Web Design & Development Prowebshop