Hízás, hajhullás, álmosság

Ha normálisan étkezem (semmi édesség), akkor napi 1 kg-ot hízom. Ha szinte semmit nem eszem, akkor sikerül fogynom. Vízhajtós vérnyomáscsökkentőt szedek, dagad a vádlim, hullik a hajam, és mindig álmos vagyok.

Pajzsmirigy betegség, elhízás | Az Orvos válaszol - Dr. Petrányi Gyula 2009 ;14(júniusi)   InforMed | Petrányi, Gy.
Lehet pajzsmirigy alulműködése, ami fokozza a hízás-hajlamot. Szérum TSH vizsgálattal kimutatható. A pajzsmirigyállapot rendezése mindenképpen szükséges, de a fogyókúra akkor is szükséges (a testsúlynövekedés és a magas vérnyomás között is van összefüggés). A test ugyanis abból épül fel, ami a szájon bemegy. Ha egyfajta étrend mellett ilyen ütemben hízik, akkor az nem normális étkezés, mert sokkal több, mint amire szüksége van a szervezetnek (különben nem hízna).
Forduljon diétás szakemberhez is, hogy jobban megértse az összefüggéseket.

Kapcsolódó cikkek a Pajzsmirigy-betegségek rovatban olvashatók.

| pajzsmirigy betegség, elhízás
2009-07-30 22:17:42


A pajzsmirigybetegségek bőrtünetei

A pajzsmirigy többek között fontos szerepet játszik az alapanyagcsere szabályozásában, amit az évszakok és a külső hőmérséklet változásával át kell hangolni. Így...


Magyarországon is elérhető a vágás nélküli pajzsmirigyműtét

Magyarországon is elérhetővé vált a pajzsmirigy jóindulatú göbjeinek (strúma) rádiófrekvenciás beavatkozással történő, nyitott műtét nélküli kezelése.


A pajzsmirigyrákosok száma 4,6-szeresére nőtt Kínában tíz év alatt

A pajzsmirigyrákosok száma tíz év alatt 4,6-szeresére nőtt Kínában, a kór több nőt érint, mint férfit.


A pajzsmirigy alulműködése, a hipotireózis

A hipotireózis azt jelenti, a pajzsmirigy nem termel elég hormont. A betegség leggyakrabban a 60 éves kor feletti nőket érinti, de fiatalokban is előfordul. Kezelés nélkü...


Fáradt? Vagy épp túl izgatott? – lehet, hogy pajzsmirigybetegsége van

A pajzsmirigybetegség elsősorban a nőket érinti, akár meddőséget is okozhat. A gyakoribb alulműködést nehéz felismerni, sajnos sokan már későn jutnak orvoshoz.


hirdetés