Pajzsmirigy és terhesség

pajzsmirigy, terhesség | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.

Kedves Doktornő ! 

26 éves vagyok, a nyakamon jobb oldalt van egy megnagyobbodás. Mivel hallottam róla, hogy ezt a megnagyobbodást a pajzsmirigy valamilyen rendellenes működése okozhatja ezért elmentem a háziorvosomhoz. A Doktor Úr elküldött vérvételre, az eredménnyel visszamentem hozzá, azt mondta, hogy a vérvizsgálat eredménye normális, tehát semmilyen rendellenességet nem mutat. Elmondta, hogy milyen tünetei lehetnek a pajzsmirigy esetleges rendellenes működésének. A tenyerem nem izzad, nincs nehézlégzésem vagy nyelési nehézségem, a vérnyomásom normális, menstruációs problémáim sincsenek, a szemeim sem dülledtek, viszont a "gombóc", hol nagyobb, hol kisebb. A barátommal már lassan 1 éve szeretnénk kisbabát és eddig még nem estem teherbe, szeretném ha válaszolna, hogy előfordulhat-e, hogy amiatt nem sikerül teherbe esnem, mert mégis van valamilyen probléma a pajzsmirigy működésemmel és mit tanácsol Ön, hogy elmenjek-e további vizsgálatokra?  Válaszát előre is köszönöm !

Ha a pajzsmirigy egyenletesen, vagy körülírtan megnagyobbodik, de nem jár túlműködési, illetve nyomási tünetekkel (pl. darabos étel nehezen jut le a nyelőcsőbe, vagy a légcső nyomása állandó köhécselést okoz stb), akkor tényleg nincs semmi teendő, illetve ami még fontosabb Önnek, biztosan nem akadálya a gyermekáldásnak.

Ha a gyerek minden igyekezet ellenére nem jön, akkor keressen fel egy meddőségi ambulanciát, ahol részletesen kivizsgálják Önt és partnerét is (lehet hiba a férfiben is) és ha lehet, megoldást is találnak.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| pajzsmirigy, terhesség
2002-07-11 13:35:10
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop