Szemprobléma és a számítógépezés

Kedves Doktornő!
Természetesen olvastam, hogy belgyógyász szakorvos, mégis egy szemészeti problémával fordulok önhöz, miután elkeseredésemben más nem jut eszembe. Az öcsémről van szó 20 éves. Kb. 6 éve számítógépezünk mindketten intenzíven. Egyikünk sem visel szemüveget. Az utóbbi fél évben kezdett előjönni és rohamosan romlott az állapota. Az ezt megelőző években soha nem fordult elő hasonló. Egyszerűen nem látja a monitoron lévő képeket, szöveget élesen. Amikor leül a számítógép elé /késő délután/ már nagyon hunyorogva nézi a monitort. Majd egy idő után szinte teljesen bezárt szemmel tudja csak nézni. 1-1,5 órás számítógép használat után 0,5-1 méterre lévő szöveget sem tudja elolvasni. Homályosan látja; ugyanezt a képet én 2 méter távolságból is; erőlködve, de el tudom olvasni /hozzá kell tenni én gyenge rövidlátó, vagyok 1 dioptria mindkét szememre/. Alap esetben, ha a szemészeten az olvasótáblát nézzük, a testvérem SOKKAL élesebben látja, mint én. Nagyjából úgy fogalmaznék:
-ha nem monitor a nézzük az ő látása számottevően jobb, mint az enyém.
- ha a monitor képét nézzük sokkal mondhatni többször élesebben látom a képet, mint ő.
A monitorunk 75Hz képfrissítésű teljesen sík képcsövű. Több szemorvosnál voltunk, de semmi értékelhető diagnózist nem állítottak fel. A számítógép mellőzése nem megoldás! Csak legvégső esetben fogadható el ez az eljárás. Kérem segítsen: mi lehet a baj, mivel tudnánk kivédeni, hova menjünk szakrendelésre?
Köszönöm a segítségét.
Üdvözlettel.

szem, látásromlás | Az Orvos válaszol - Dr. Szendei Katalin   InforMed | Szendei, K.
Lehet, hogy ilyenkor mégiscsak szemüveg kellene. Több szem többet lát alapon más szemorvost is felkeresnék. Ilyenkor tavasszal egy A vitamin kúra, esetleg multivitaminokkal kiegészítve, hasznos lehet.

A válaszok az orvos és beteg személyes találkozását, illetve az orvosi vizsgálatot nem pótolják!

| szem, látásromlás
2003-04-30 12:49:48
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop