Legutóbbi cikkek

Amit a kancsalságról tudni kell

Az újszülött gyermek a néphittel ellentétben nem lát élesen, sőt szemünk optikailag fordított állású képet készít a környezetünkről. Kancsalságnak a szemek hibás állását nevezzük, elnevezése a strabismos görög szóból származik, jelentése ferde nézés. A két szem "nem tud ugyanoda nézni".


A gyermekkori kancsalság komoly betegség tünete is lehet

Minden szülő megrémül, mikor felfedezi gyermekén a kancsalság tünetét. Nem szabad megijedni, de a régi nézetet sem szabad követni, mely szerint ki fogja nőni. Ilyen esetben azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy kivizsgálják a probléma forrását. Megkértük Dr. Túri Évát, a Heim Pál Gyermekkórház Szemészeti Osztályának osztályvezető főorvosát, hogy foglalja össze, mit kell tudniuk a szülőknek a gyermekkori kancsalságról.


A szemünk világa

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint az Egyesült Királyságban akár egymillió olyan gyerek élhet, akinek nem diagnosztizálták a fénytörési hibáját.


Tények és tévhitek a látásról

Számtalan hiedelem terjedt el a látással kapcsolatban, attól kezdve, nézzünk-e TV-t vagy sem, egészen addig, hogy aki sok sárgarépát eszik, jobb lesz a látása. Lássuk a hiedelmeket és a tényeket.


Látászavar gyermekkorban

Iskolakezdés előtt fontos, hogy a szülők ellenőrizzék, jól lát-e gyerek, és ajánlatos megvizsgálni az otthoni számítógép elhelyezkedését is.


Szemüveg a gyereknek

Amikor már túl vagyunk a tanszerek megvásárlásán, a füzetek bekötésén, az első csengőszót várja a bepakolt táska, s gondolkozunk, nem felejtettünk-e el valamit Aztán homlokunkra csapunk: - Te Jó Isten! Még nem voltunk a gyerekekkel szemorvosnál! Pedig tavaly megfogadtuk, hogy ez nem marad többet az utolsó pillanatra! Kihagyni meg nem lehet, mert az új tanévet jó szemmel, jó szemüveggel kell kezdeni!


Web Design & Development Prowebshop