Megérkezett a napsütés! De melyik napszemüveg véd meg tőle?

Végre tartósan szép az idő és a napos órák száma is egyre több. Az erős napsütés és a magas UV sugárzás azonban veszélyezteti szemünk egészségét. Ugyanúgy, ahogy bőrünket naptejjel védjük, gondoskodnunk kell szemeink, látásunk épségének megóvásáról is.

| InforMed Hírek20   InforMed | Sándor, K.

Képek:  Polaroid Eyewear (Instagram)

Erre hivatott a napszemüveg, csakhogy nem mindegyik modell egyformán hatékony, ezért nem árt ismerni ennek a népszerű divat kiegészítőnek a legfontosabb tulajdonságait.

Első a biztonság – gondoskodjunk a megfelelő védelemről!

A szemek egészségére nyáron a legnagyobb veszélyt a magas UV sugárzás jelenti. Ezek, az úgynevezett ultraibolya sugarak szabad szemmel láthatatlanok, mégis komoly problémákat okozhatnak. A napszemüveg elsődleges célja, hogy megvédje a szemeket ezektől az ártalmas sugaraktól.

A legjobb módja, hogy eldöntsük, megfelelően véd-e a szemüveg az UV sugárzástól, ha az UV400-as jelölést keressük. Az ilyen címkével ellátott modellek 400 nanométerig kiszűrik az UV sugarakat, így a szemünk biztonságban lesz a legerősebb napsütésben is.

A lencse, ami hosszú távon is kényelmes: polarizált napszemüveg

A biztonság nem elég, a kényelemre is gondolni kell! A megfelelő látáskomfort biztosítása nem csak hosszú távon fontos, hiszen egy kényelmetlen vagy hibás lencse nagyon gyorsan elfárasztja a szemünket, ami akár látás romláshoz is vezethet. A polaroid napszemüveg viselése választ ad a kérdésre.

A Polaroid termékei egytől egyig polarizált lencsével készülnek, amely kiszűri a vízszintes irányból érkező káprázó fénysugarakat.

Ilyenek például a vízről és más fényes tárgyakról érkező tükröződések. Mivel csak a vízszintes irányú fénycsóvákat ereszti át a szűrő, a Polaroid kitűnő látás komfortot ad, így remek társ lehet akár vezetéshez vagy sportoláshoz is.

Férfi napszemüveg? Női napszemüveg? – a lényeg a megjelenés!

A különféle napszemüvegek közös nevezője tehát az UV védelem és a kényelem. De az izgalmak csak ez után következnek, hiszen innentől lehet végre a különbözőségekre koncentrálni. A férfi és női napszemüveg modellek nem mindig különülnek el, azonban rengeteg féle keret méret, forma, anyag és szín áll rendelkezésre.

A különböző márkák között mindenki megtalálja a maga stílusát. A letisztultabb, modern formáktól a mindig trendi pilóta fazonú szemüvegeken át a hatalmas, cicás keretekig millió dizájnnal találkozhatunk, így nekünk már csak ki kell választanunk melyik fog minket megóvni a perzselő napsütésben.

| napsütés, szemvédelem, napszemüveg
2022-05-25 17:29:38
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop