Szemeink egészsége és védelme a munkahelyen - lehetséges lenne a kettő együtt?

Szemeid segítenek eligazodni a mindennapi életben, ezért ennek az érzékszervnek a védelme az egyik legfontosabb. Gyakran a szemed az első, amely a tested olyan problémáit jelzi, mint a cukorbetegség és a magas vérnyomás.

| InforMed Hírek19   InforMed

Szemed azonban kritikus nyomás alatt van a mindennapi élet szempontjából. Figyelsz, fókuszálsz.

A látásod egészsége és védelme sokkal többet jelent annál, mint hogy a megfelelő korrekcióval ellátott szemüveget vagy kontaktlencsét viseled. A rendszeres látásellenőrzéssel, a szemvizsgálattal és odafigyeléssel csökkentheted romlásának esélyét.

Lehet, hogy a szemüveg, amit most viselsz, nem megfelelő számodra?

Hosszú órákat dolgozol a kijelző előtt, és nem viselsz számítógépes védőszemüveget? Veszélyeknek vagy kitéve a munkakörödben, de nem hitelesített védőszemüvegben végzed a munkád?

A Rapidus Optika az ország egyik legképzettebb csapatával kitűzte a célt, hogy bármilyen optikai jellegű kihívásra megtalálják a megoldást. Felnőtt, gyermek és céges látásvizsgálatot is végeznek, melyet szemészorvos vagy diplomás optometrista munkatársak végeznek el, majd a látszerészek a hatalmas választékból segítenek kiválasztani a tökéletes szemüveget.

Az egészséges szemek fontossága

- Milyen veszélyeknek van kitéve a látásod?

A szemeidre való odafigyelés egyik legfontosabb oka az életkorral összefüggő makula degeneráció (AMD) és szürkehályog kockázatának csökkentése.

Amikor elkezdesz odafigyelni a szemeidre, lehet, hogy könnyebben felfedezed a problémákat. Ha azt észleled, hogy látásod változik, annak ellenére, hogy állandóan viseled a szemüvegét, vagy ha bármilyen problémád van a szemeddel, akkor érdemes ezt minél előbb kivizsgáltatni.

Az életstílusodnak megfelelő típusú szemüveg kiválasztásával elkerülheted a szem környékének sérüléseit. Mivel a szemsérülések hatással lehetnek a látásodra és a szemed egészségi állapotára, elengedhetetlen a legjobb szemüvegek, vagy az erre alkalmas védőszemüvegek használata.

Feltétlenül viselj a környezetnek megfelelő szemüveget otthon, munkahelyen és sportolás során is. Nem árulunk zsákbamacskát, nem lesz megfelelő mindegyik eseményre a mindennap használatos szemüveged.

Apropó munkahely. A saját pozíciódban tökéletesen helytállsz a cégnél vagy vállalatnál? A szemüvegedtől is ugyanezt kellene elvárnod.

Látásod védelme a munkahelyeden

- Egyszerűbb, mint gondolnád

A számítógép előtt:

A digitális eszközök manapság az életünk fontos részét képezik. Elképzelhetetlen számunkra egy nap a monitortól távol, de a kijelzőre való fókuszálásnak árnyoldala is van.

Az egyébként normális jelenségnek számító kék fény, amely a természetes fényben is megtalálható, sokszor túlzott mértékben éri szemeinket.

Talán nem is sejtjük, hogy miért hunyorgunk, erőlködünk a monitor előtt, fáj a fejünk, fáradunk könnyen vagy lassulunk le a feladatok megoldása során. 

A megoldás:

A számítógépes védőszemüvegeket olyan lencsékkel látják el, amelyek kiszűrik a nap és a digitális eszközök, például telefonok, laptopok és táblagépek által kibocsájtott fényhullámokat. 

A kék fénynek való kitettség korlátozásával a dolgozók jobban aludhatnak, kevesebb szemfáradást tapasztalhatnak és megakadályozhatják a retina lehetséges károsodását is.

Kiemelt kockázatú munkakörben:

Bizonyos pozíciókban az előírásoknak megfelelően védőszemüveget kell viselnünk. Építőiparban, gyártásban vagy más területen dolgozol?

A munkafolyamatok károsíthatják a látásodat, ha nem dolgozol védőszemüvegben, vagy nem a megfelelő védőszemüveget viseled. A védőszemüveg célja az, hogy megóvja viselőjét a repülő törmelékektől, portól, füsttől és maró vegyi anyagoktól a szemei egészségének megőrzése és a balesetek elkerülése érdekében. 

A megoldás:

Fontos, hogy olyan védőszemüveg legyen az alkalmazottaid birtokában, amelyek a saját dioptriájuk mellett speciális lencsékkel és keretben segítik a munkát és védenek a lehetséges sérülésektől. A különböző munkakörökben mind-mind más védelemre lehet szükség, így egyedileg az adott munkakörülményekhez kell igazodnia a korrekciónak és a szemüvegnek is.

A szemeid egészségét és védelmét akkor tudod megőrizni, ha olyan szemüveg mellett döntesz, amely személyre szabott, igényeidnek tökéletesen megfelel. 

Munkaadóként pedig fontos odafigyelned arra, hogy alkalmazottaid a megfelelő körülmények között végezhessék el feladataikat, anélkül, hogy ez a látásuk kárára menne. 

Ahelyett, hogy szemet hunynál az egészség és a védelem fontossága felett, miért nem motiválod inkább őket egy céges szemüveggel? A dolgozók értékelik, ha odafigyelnek rájuk!

Céges látásvizsgálat az összes munkavállalód számára

- A helyszínen, kényelmesen és biztonságosan

A Rapidus Optika úgy képes egy egész vállalat munkatársainak szemvizsgálatát elvégezni, ahogyan senki más. A helyszínen, kényelmesen és biztonságosan!

Profi csapattal, modern rendelővel és látszerészeti bemutatóhelyiséggel érkeznek a helyszínre, de hogyan lehetséges ez? Látásszűrésre berendezett buszukkal akár egyszerre az ország 3-4 pontján is bonyolíthatják a vizsgálatokat.

Csakis a teljes körű szolgáltatásokkal elégszenek meg. A látásvizsgálatot követően kiválaszthatjuk a keretet, valamint szakértői javaslatokat is adnak arra vonatkozóan, hogy milyen felületkezelésekre van lehetőség.

A szemüvegek egytől-egyig egyediek, a dolgozó arcához és igényeihez illeszkednek, a legkedvesebb munkatárssá válnak. 

Ösztönözd munkavállalóidat egyedi szemüveggel, védőszemüveggel vagy számítógépes védőszemüveggel.

Elégedettek lesznek azzal, hogy odafigyelsz rájuk, és fontos számodra az egészségük és  védelmük, ők pedig teljesítményben fogják ezt neked meghálálni. Szemüvegért cserébe hatékonyságnövelés? Lehetséges!

Kihagynád ezt az ajánlatot?

| védőszemüveg
2021-06-24 19:40:40
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop