Legutóbbi cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemüveget

A legtöbb ember nem nagyon törődnek azzal, hogy a neki megfelelő típust választotta-e. Sokan csak a divatot figyelik.


Mit kell tudni a kontaktlencséről?

Nyáron mindig megnövekszik a kontaktlencse viselők tábora, hiszen a nagy melegben kényelmetlenebb a szemüveg: izzadó arcukon csúszkál, szüntelenül bepárásodik... szívesen hordanánk divatos napszemüveget, felszabadultan szeretnénk kirándulni, strandolni, és jól is akarnánk látni.


A lézeres látásjavításról

A lézeres látásjavító kezelés az orvosi csúcstechnikának és a klinikai kutatásoknak köszönhetően a szemüveg és kontaktlencse viselés biztonságos alternatívájává vált.


A lézeres látásjavításról - II.

A lézeres látásjavításról című cikk folytatása.


Gyakori látászavarok

Az információk döntő többségét a látással, szemünk segítségével szerezzük, ezért legfontosabb érzékszervünk a szem.


A LASIK lézeres látásjavító műtét szövődményei

A LASIK-műtét károsultjai szigorúbb figyelmeztetéseket várnak el az USA kormányától az eljárás veszélyeiről. Kétségbeesett, elkeseredett betegek erős fájdalomról, homályos látásról számoltak be, egy apa öngyilkos fiát siratta. Tanácsadók azt követelik a kormánytól, hogy kötelezze az intézeteket egyértelműbb figyelmeztetések közlésére az igen népszerű műtét lehetséges kockázatait illetően.


Látászavar gyermekkorban

Iskolakezdés előtt fontos, hogy a szülők ellenőrizzék, jól lát-e gyerek, és ajánlatos megvizsgálni az otthoni számítógép elhelyezkedését is.


Fókuszváltó szemüveg

Amerikai kutatók olyan szemüveget terveztek, amely elektródák segítségével képes megváltoztatni a lencsék között levő folyadékkristályok tulajdonságait, és ezáltal automatikusan változtatni a fókusztávolságon is.


Új szemészeti eljárás

Már több mint egy évtizede széles körben elterjedt a lézeres szemműtétek gyakorlata, most azonban egy új eljárással minden eddiginél jobb eredmény érhető el.


Kontaktlencse 8-11 éveseknek

Nemrégen még a tizenévesek körében volt afféle beavatási szertartás, hogy a szemüvegüket kontaktlencsére cserélték. A legújabb kutatások szerint már a 8-11 évesek is képesek felelősséggel kezelni a kontaktlencsét.


1 | |

Web Design & Development Prowebshop