ÚJ

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szemüveget

A legtöbb ember nem nagyon törődnek azzal, hogy a neki megfelelő típust választotta-e. Sokan csak a divatot figyelik.


Mit kell tudni a kontaktlencséről?

Nyáron mindig megnövekszik a kontaktlencse viselők tábora, hiszen a nagy melegben kényelmetlenebb a szemüveg: izzadó arcukon csúszkál, szüntelenül bepárásodik... szívesen hordanánk divatos napszemüveget, felszabadultan szeretnénk kirándulni, strandolni, és jól is akarnánk látni.


Gyakori látászavarok

Az információk döntő többségét a látással, szemünk segítségével szerezzük, ezért legfontosabb érzékszervünk a szem.


Kontaktlencse 8-11 éveseknek

Nemrégen még a tizenévesek körében volt afféle beavatási szertartás, hogy a szemüvegüket kontaktlencsére cserélték. A legújabb kutatások szerint már a 8-11 évesek is képesek felelősséggel kezelni a kontaktlencsét.


Korrigáló lencsék

A törési hibákat keretbe épített üveg vagy műanyag lencsékkel (szemüveggel) vagy közvetlenül a szaruhártyára helyezett kis műanyagdarabokkal (kontaktlencsével) lehet javítani. A legtöbb ember számára a választás külső megjelenés, valamint kezelés- és viselésbeli kényelem kérdése.


Hogyan ápoljuk a képernyő által megerőltetett szemünket?

Ahogy a szemünk öregszik, egyre kevésbé tűri a számítógép képernyőjét, ám a szemészek szerint néhány egyszerű megoldás könnyíthet a problémán.


Szemüveg a gyereknek

Amikor már túl vagyunk a tanszerek megvásárlásán, a füzetek bekötésén, az első csengőszót várja a bepakolt táska, s gondolkozunk, nem felejtettünk-e el valamit Aztán homlokunkra csapunk: - Te Jó Isten! Még nem voltunk a gyerekekkel szemorvosnál! Pedig tavaly megfogadtuk, hogy ez nem marad többet az utolsó pillanatra! Kihagyni meg nem lehet, mert az új tanévet jó szemmel, jó szemüveggel kell kezdeni!


Kontaktlencse-ápoló szerekről (II.)

Előző írásomban egy pácienssel megtörtént "konkrét" eset kapcsán fejtettem ki gondolataimat a kontaktlencse-ápoló szerekkel kapcsolatban, most lássuk "általánosságban.


A kontaktlencse-ápoló szerekről

Ennek a cikknek a megírására egy igaz történet késztetett, mely egy páciensemmel esett meg a napokban.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop