ÚJ

A lézeres látásjavításról

A lézeres látásjavító kezelés az orvosi csúcstechnikának és a klinikai kutatásoknak köszönhetően a szemüveg és kontaktlencse viselés biztonságos alternatívájává vált.


A lézeres látásjavításról - II.

A lézeres látásjavításról című cikk folytatása.


A LASIK lézeres látásjavító műtét szövődményei

A LASIK-műtét károsultjai szigorúbb figyelmeztetéseket várnak el az USA kormányától az eljárás veszélyeiről. Kétségbeesett, elkeseredett betegek erős fájdalomról, homályos látásról számoltak be, egy apa öngyilkos fiát siratta. Tanácsadók azt követelik a kormánytól, hogy kötelezze az intézeteket egyértelműbb figyelmeztetések közlésére az igen népszerű műtét lehetséges kockázatait illetően.


A szaruhártya fénytörését megváltoztató sebészi beavatkozások története

A szem fénytörési hibáinak sebészi kezelése az emberiség régi óhaja. A szemüveggel történő korrigálása XIII. évszázad (1286) óta lehetséges.


Az excimer lézerkészülékek története és főbb jellemzői

Az excimer lézerek megalkotása és klinikai kezelés céljaira való alkalmassá tétele hatalmas érdeklődést váltott ki mind a szemorvosok, mind a betegek körében.


Radialis keratotomia

Az endothelium (a szaruhártya legbelső sejtsora) szerepének tiszteletben tartásával Sato módszerét Fjodorov és Yenaliev elevenítették fel radialis keratotomia (RK) néven az 1960-as évek végén, a bemetszéseket kizárólag kívülről, a hámréteg felől végezve. .


Refraktív szemműtét, lézeres szemműtétek

Bizonyos sebészeti és lézeres eljárások (refraktiv sebészet) használhatók rövidlátás, távollátás és asztigmia javítására. Ezek az eljárások azonban általában nem javítják úgy a látást, mint a szemüvegek vagy a kontaktlencsék. Mielőtt ilyen eljárás mellett dönt az ember, vitassa meg alaposan szemorvossal, és körültekintően fontolja meg a kockázatokat és az előnyöket.


A corneába ültetett gyűrűvel helyettesíthető a lézersebészet

Egy új eljárás segítségével, melynek során egy apró, átlátszó gyűrűt ültetnek be a szaruhártyába, talán egyes rövidlátó betegek lézersebészet nélkül is megszabadulhatnak szemüvegüktől vagy kontaktlencséjüktől.


Lézeres szemműtétek

Az örömben üröm, hogy a lézeres szemműtétek a világon mindenhol kozmetikai beavatkozásnak számítanak, s így nem részesülnek társadalombiztosítási támogatásban. Az OEP Magyarországon sem támogatja az ilyen műtéteket, így egy lézeres beavatkozás ára 65 000- 75 000 Ft között van.


data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop