Hunyorítás helyett pislogjunk a képernyő előtt

A legtöbben hunyorogva nézzük a képernyőt, keveset pislogunk, ezért gyakori a szem elfáradása, szárazsága, gyulladása, és a könnyezés.

szem megerőltetés, hunyorgás, komputer | InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.

Ha sokat nézzük összehúzott szemmel a képernyőt, anélkül, hogy pislognánk, nagy kockázatnak tesszük ki a szemünket.

Ha valaki hunyorogva néz a képernyőre, fele annyit pislog, mint egyébként, ami szemszárazságot okoz.

Egy kísérlettel amerikai kutatók megállapították, hogy a mégoly kicsit összehúzott szem is pontosan fele annyit pislog, mint a normális tekintet.

A hunyorításnak kettős célja van, a fókuszon kívüli tárgyakat segít meghatározni, valamint csökkenti az egyes tárgyakról a szembe érkező csillogást is. A pislogással viszont nedvesítjük a szemünket, ezért ajánlatos tudatosan is odafigyelni erre munka vagy játék közben.

| szem megerőltetés, hunyorgás, komputer
2018-11-22 19:25:27


Tények és tévhitek a látásról

Számtalan hiedelem terjedt el a látással kapcsolatban, attól kezdve, hogy nézzünk-e TV-t vagy sem, egészen addig, hogy aki sok sárgarépát eszik, annak jobb lesz a látás...


Hunyorítás helyett pislogjunk a képernyő előtt

A legtöbben hunyorogva nézzük a képernyőt, keveset pislogunk, ezért gyakori a szem elfáradása, szárazsága, gyulladása, és a könnyezés.


Október a látás hónapja - Idén a száraz szem szindrómával foglalkoznak

Idén is megrendezik a "Látás hónapja" programsorozatot, az októberi kampány fókuszában ezúttal a száraz szem hatékony kezelése áll.


Látás világnapja: ötből négy esetben megelőzhető a látássérülés

Megfelelő szűrőprogramokkal és a szükséges egészségügyi ellátással ötből négy esetben megelőzhető a látássérülés - emelte ki csütörtökön Győrben, a látá...


A rövidlátás kulcsa a Bounty lázadóinak leszármazottai génjeiben van?

A Bounty hadihajó lázadóinak leszármazottai között a világon az egyik legalacsonyabb a rövidlátóak aránya egy ausztrál kutatás szerint, amely azonosítani akarja ...