Hirdetés
Zöldség és gyümölcs: hogy jobban lássunk
A zöld leveles zöldségekben és a színes gyümölcsökben található karotinoidok úgy tűnik, hogy javítják a látást, és talán arra is képesek, hogy megelőzzék az időskorral járó szembetegségek egy részét.
Úgy tűnik, hogy a lutein és a zeaxantin befolyásolják a látásteljesítményt is, és nagy mennyiségben képesek csökkenteni az erős fény okozta kellemetlenséget, növelik a kontrasztot, és csökkentik a foto stressz utáni regenerációs időt. Akár növelhetik a látótávolságot is.
A két molekula biológiai eszközökkel javíthatja a látást. Nemrég az is felmerült azonban, hogy a két pigment védi a retinát és a szemlencsét, és szerepük lehet a korral járó degeneratív szembetegségek (például a szürkehályog) kivédésében is.
2010-01-14 13:18:05